25 januari 2015 door in Samsung.

Het lijkt erop dat er tóch nog een Snapdragon 810-processor in de nieuwe Samsung Galaxy S6 geplaatst gaat worden. Tenminste, dat meldt een Quallcomm-bron aan The New York Times. Het is alleen niet duidelijk of dit ontwerp klaar is op het moment dat de Galaxy S6 aan het grote publiek getoond moet worden. 

Race tegen de klok

snapdragon 810Afgelopen week schreven we dat Samsung besloot om een eigen Exynos-processor te plaatsen in de Europese en Aziatische uitvoering van de Samsung Galaxy S6. Eerst zou dat alleen bij de Aziatische variant gebeuren.

Als fabrikant Qualcomm nu echt een nieuwe chip speciaal voor de Galaxy 6 maakt, loopt er een zware race tegen de klok. Het toestel wordt hoogstwaarschijnlijk begin maart gepresenteerd aan het grote publiek tijdens het Mobile World Congress in Berlijn.

Als de Europese uitvoering nu tóch de Snapdragon 810 krijgt, zou dat weleens gepaard kunnen gaan met uitstel.

LG plaatst de chip wél

Samsung lijkt alles uit de kast te halen voor de opvolger van de Samsung Galaxy S5. Een processor die snel oververhit raakt, kan de fabrikant natuurlijk niet gebruiken. LG heeft de nieuwe processor ook geplaatst in de LG G Flex 2 (niet dat de fabrikant echt een goed alternatief had) en ontkent oververhittingsproblemen. “We zijn op de hoogte van de bezorgdheid die heerst in de markt”, zegt een LG-medewerker. “Maar voor ons werkt de chip buitengewoon goed.”

En dat komt waarschijnlijk door het verschil in schermen: LG’s nieuwe speeltje heeft een Full HD-scherm en de Galaxy S6 heeft een quad HD-scherm, wat de oververhittingsproblemen bij de S6 kunnen verklaren. Bij de S6 moet de processor in dezelfde tijd meer pixels pushen.

Productie en verkoop keurig op schema

Wat betreft Qualcomm lijkt er niet veel bijzonders aan de hand. “De productie en verkoop van de Snapdragon 810-chip liggen keurig op schema”, aldus een zegspersoon. En wat betreft het oververhittingsprobleem: daarvoor wordt “elke maatregel genomen die nodig is om te voorkomen dat de chip weer oververhit raakt”.

 

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones