Krijgt de OnePlus One alsnog een Android 7 update?

Krijgt de OnePlus One alsnog een Android 7 update?

Volgens velen zou de OnePlus One geen update naar Android 7 meer kunnen krijgen omdat de chipset niet zou worden ondersteund. De Qualcomm Snapdragon 801 is een voor Android 7 verouderde chipset waardoor hij niet goed zou kunnen presteren. Echter lijkt het er nu op dat deze chipset voor zowel de LG G3 als de OnePlus One wordt getest.

Een aantal dagen geleden wekte PhoneArena de suggestie dat de LG G3 in een benchmark getest zou worden met Android 7. De LG G3 beschikt over dezelfde chipset als die van de OnePlus One, waarbij de specificaties van de OnePlus One zelfs nog iets beter zijn. Hieruit zouden we dus kunnen concluderen dat als Android 7 op de LG G3 goed zou werken, dit zeker ook voor de OnePlus One zou gelden.

Daarnaast wordt er al geruime tijd gespeculeerd over een update op het forum van OnePlus. Hierin werd het verhaal over de LG G3 ook meegenomen.

oneplusforum

Benchmark OnePlus One met Android 7 opgedoken

Naast een werkende Android 7 op de LG G3 heeft onze redactie vanmorgen ook een benchmark ontdekt met hetzelfde besturingssysteem geïnstalleerd op de OnePlus One. De benchmark is dit keer opgedoken op GFXbench, een doorgaans betrouwbare bron van informatie als het om benchmarks gaat.

oneplusone

Wanneer kunnen wij de OnePlus One update naar Android 7 verwachten?

Vooralsnog is het helaas nog onduidelijk of de update er echt aan zit te komen. Signalen wijzen erop dat dit wel het geval zou kunnen zijn. Aangezien de meeste updates naar Android 7 nog dit jaar plaats gaan vinden, verwachten we dat als het gaat gebeuren, de kans vrij groot is dat de update nog in 2016 gaat plaatsvinden.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones