Lancering Motorola Moto E3 Power aanstaande

Lancering Motorola Moto E3 Power aanstaande

Motorola staat wellicht op het punt om een nieuwe budgetsmartphone te lanceren: de Motorola Moto E3 Power. Deze telefoon heeft van de WiFi Alliance de felbegeerde WiFi-certificatie ontvangen. Een dergelijke goedkeuring is meestal een aanwijzing dat een onthulling aanstaande is.

Het is niet de eerste keer dat we de naam Motorola Moto E3 Power tegenkomen. Eerder deze maand kreeg het toestel al het groene licht van de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG). Daar komt de goedkeuring van de WiFi Alliance nog eens bovenop. Alles tezamen genomen heeft het er alle schijn naar dat we binnenkort een nieuwe smartphone tegemoet kunnen zien voor consumenten met een kleine beurs.

De Motorola Moto E3 Power is, zoals de naam al aangeeft, de derde generatie van de Moto E-serie. De eerste generatie Motorola Moto E verscheen halverwege 2014. In september 2015 onthulde Motorola, waarvan Lenovo tegenwoordig het moederbedrijf is, diens opvolger: de Motorola New Moto E. De Moto E3 Power is alweer de derde lichting in deze reeks.

Specificaties Motorola Moto E3 Power

De Motorola Moto E3 Power heeft van de WiFi Alliance modelnummer XT1706 gekregen. De specificaties van dit toestel zijn schaars. We weten dat in ieder geval dat het om een budgettoestel gaat met een 5 inch display met een schermresolutie van 720 bij 1280 pixels (HD). Onder de kap heeft Motorola een MT6735P quadcore-processor van MediaTek geplaatst. De kloksnelheid van deze CPU ligt op slechts 1GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 16GB. Achterop is naar verluidt een 8 megapixelcamera geplaatst. Aan de voorzijde vinden we een 5 megapixel shooter.

Als we zijn voorgangers als uitgangspunt nemen, dan zal de adviesprijs van de Motorola Moto E3 Power uitkomen op een bedrag dat net boven de 100 euro ligt. Gezien de low-end specificaties een redelijke prijs.

Motorola line-up

Motorola heeft dit jaar al vele nieuwe smartphones uit de doeken gedaan. Half mei deed de Amerikaanse smartphonemaker drie telefoons uit de doeken: de Motorola Moto G4, Motorola Moto G4 Plus en Motorola Moto G4 Play. De eerste is sinds begin deze maand te koop, zijn grotere broer belandde halverwege juni bij ons in de schappen. Tot op heden wachten we nog altijd op de Moto G4 Play.

Op het Lenovo Tech World 2016 forum kwam Motorola opnieuw met twee nieuwe smartphones op de proppen: de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force. In tegenstelling tot de Moto G-serie gaat het hier om high-end telefoons. Wat deze smartphones zo bijzonder maakt zijn de modulaire accessoires. Met deze MotoMods kun je bijvoorbeeld de Moto Z extra accucapaciteit geven, hem krachtigere speakers geven of als een projector laten fungeren. Deze toestellen en bijbehorende accessoires zijn vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland.

Motorola Moto G4-familie

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones