LeEco Le Pro 3 toch niet met 8 GB werkgeheugen

LeEco Le Pro 3

Tot vlak voor de lancering was het niet duidelijk. Zou de LeEco Le Pro 3 ook met 8 GB aan werkgeheugen verschijnen? Tot op de dag van de lancering troffen we alleen de 6 GB variant aan op Geekbench. LeEco lanceerde uiteindelijk één grootte, 5,5-inch, en geen 8 GB variant van de LeEco Le Pro 3.

De nieuwste LeEco verschijnt in vier versies maar niet in verschillende grootte. De meest uitgebreide versie met de Snapdragon 821 processor van Qualcomm en wel 8 GB aan werkgeheugen is helaas geschrapt. Het is nu een variant met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De Le Pro 3 heeft enkel een 5,5 beeldscherm en is nu verkrijgbaar in een 4GB en 6 GB aan werkgeheugen met beide twee opties voor opslag. De ambitieuze Chinese fabrikant is dus niet de eerste met een 8 GB RAM smartphone. Tenminste, nu nog niet.

leeco-le-pro-3

LeEco

De LeEco Le 3 Pro is het nieuwe vlaggenschip van het Chinese Techbedrijf LeEco. Het bedrijf is oorspronkelijk een media bedrijf dat video on demand levert, zeg maar de Chinese Netflix. Onderhand is het een allesomvattend technologisch bedrijf dat zich ook op de smartphone markt begeeft. Daar houdt het niet op, LeEco gaat ook de concurrentie aan met Tesla en ontwikkeld zelfs slimme fietsen.

 LeEco Super bike

LeEco Le Pro 3

Foto’s van de LeEco Le Pro 3 zijn natuurlijk al gelekt en we dachten dat we ook de belangrijkste specificaties van de verschillende varianten van het toestel kende. Geekbench liet echter één van de toestellen zien. Het modelnummer van het nieuwe LeEco vlaggenschip is LEX720. Die vinden we terug op Geekbench in één variant. Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 821 en 6 GB aan werkgeheugen. Geekbench toont ons verder weinig nieuws. Wanneer we de Benchmark onderzoeken op de laatste Snapdragon, dan zien we dat de LeEco sneller is dan het snelste Android toestel van nu, de OnePlus 3.

Geekbench overzicht

LeEco plaagt Apple

LeEco BatterijVoor de lancering van het nieuwe vlaggenschip neemt LeEco natuurlijk wel even de moeite om Apple te plagen. Het bedrijf heeft twee teasers vrijgegeven met directe verwijzingen naar de Amerikaanse vlaggenschipfabrikant. Het begon met een batterij die een Apple logo vermorzelde met het logo ‘ Bigger than Bigger’. Het toestel zou verschijnen waarschijnlijk met maximaal een 5.000 mAh batterij. Het is echt 4.070 mAh geworden. De laatste teaser benadrukt dat de Continual Digital Losless Audio (CDLA) technologie van LeEco beter geluid geeft dan Apple’s AirPods. Het suggereert ook dat het toestel geen 3,5 mm ingang heeft voor de hoofdtelefoon. De technologie gebruikt namelijk de USB Type-C port.

LeEco Le Pro 3 specificaties

De LeEco Le Pro 3 verschijnt in een versie met 4 GB werkgeheugen en 32 GB en 64 GB opslag en een 6 GB vlaggenschip met keuze uit 64 GB en 128 GB aan opslag. Het toestel heeft een metalen unibody met een grote cameramodule en vingerafdrukscanner aan de achterkant. Alle varianten worden aangedreven door een 2,35 GHz Snapdragon 821 processor van Qualcomm. Het 5,5-inch Full-HD beeldscherm van de Le Pro 3 is licht gebogen dankzij sterk 2.5D glas. Er is een 16-megapixel camera achterop en 8-megapixel camera aan de voorkant. Het toestel heeft een indrukwekkende 4,070mAh batterij waarmee het de capaciteit van de iPhone 7 Plus batterij numeriek zeker verpletterd.

Online zijn de LeEco Le Pro 3´s al te koop. De basis versie kost omgerekend circa 240 euro en de meest uitgebreide variant kost omgerekend ongeveer 400 euro. Mocht je ze willen invoeren dien je natuurlijk rekening te houden met extra kosten. Het is helaas niet duidelijk of de vlaggenschepen naar Nederland komen.

Waar de 5,7-inch variant met 8 GB werkgeheugen is gebleven is onduidelijk. Misschien komt er een Pro 3 Plus.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones