Project Tango
10 mei 2016 door in Lenovo.

Op donderdag 9 juni houdt Lenovo het jaarlijkse Tech World evenement in San Francisco. Vanaf dit podium zal de Chinese hardwareproducent meer tekst en uitleg geven over allerlei toekomstige producten, waaronder de consumenteneditie van Project Tango smartphone.

Over Project Tango

Project Tango is al een tijdje op de markt. Project Tango bestaat uit een een smartphone en een tablet die voorzien zijn van allerhande sensoren om 3D-modellen van de wereld om ons heen te maken. Zo zijn de toestellen uitgerust met onder meer een infrarood dieptesensor, motion tracking camera en diverse andere camera’s om driedimensionale beelden mee vast te leggen. Ook kan het toestel gebruikt worden voor augmented reality, gaming en navigatie. Om van dat laatste een voorbeeld te geven: afgelopen jaar liet ontwikkelaar Daniel Andersen zien hoe blinden en slechtzienden Project Tango als een soort van radar kunnen gebruiken om door vreemde, onbekende plekken te navigeren.

Medio 2014 kwam het eerste werkende prototype voorbij. Inmiddels zijn de eerste tablets van Project Tango ook buiten de Verenigde Staten te koop, maar nog altijd niet in Nederland. De tablet is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar wellicht dat hij in de verre toekomst ook voor consumenten wordt uitgebracht.

Meer info op Tech World

Over de Project Tango smartphone is het geruime tijd stil gebleven. Pas begin dit jaar verscheen het eerste werkende exemplaar. Op het Mobile World Congress (MWC) beloofde Lenovo dat de smartphone ergens deze zomer officieel gelanceerd zou worden.

Volgende maand –op donderdag 9 juni om precies te zijn– houdt het Chinese technologiebedrijf voor de tweede maal zijn jaarlijkse technologiebeurs Tech World. Daar zal het bedrijf ons de laatste details geven over de Project Tango smartphone voor consumenten. Wellicht dat we dan ook iets te weten komen over de specificaties van het toestel: deze zijn namelijk nog altijd niet bekend. Het gerucht gaat dat het scherm maar liefst 6.5 inch groot is en dat je met de camera’s in realt-ime 3D-beelden kunt maken.

Bekijk hieronder de aankondiging voor Tech World.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones