Lenovo gaat Microsoft-apps vooraf installeren op smartphones

Lenovo gaat Microsoft-apps vooraf installeren op smartphones

Microsoft en Lenovo hebben hun ‘strategische verhoudingen versterkt’ zoals het officieel heet. Waar het simpel gezegd op neer komt is dat beide partijen afspraken hebben gemaakt waardoor ieders product mogelijk nog aantrekkelijker wordt voor de consument. Lenovo heeft toegezegd dat het vooraf een aantal productiviteits-apps van Microsoft op zijn Android-smartphones gaat installeren.

Microsoft kondigt deze strategische samenwerking aan in een persbericht.

Windows 10 Mobile

Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf lanceerde vorig jaar de laatste grote update van haar besturingssysteem: Windows 10. Voor mobiele telefoons toverde Microsoft Windows 10 Mobile uit de hoge hoed. Aanvankelijk had alleen een handjevol Lumia-toestellen deze nieuwe software, waaronder de Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL en Lumia 650. Eerder dit jaar werd het OS beschikbaar gesteld voor veel meer Lumia-smartphones. Partners als HP, Dell en Acer installeerden het besturingssysteem eveneens standaard op hun nieuwste producten.

Maar eerlijk is eerlijk: Microsoft heeft maar weinig in de melk te brokkelen op de markt van mobiele besturingssystemen. Windows 10 Mobile en Windows Phone hebben een schamel aandeel van hooguit 2% tot 3%. Android en iOS domineren zijn heer en meester op deze markt.

Nieuwe koers: mobile first, cloud first

Daarom gooit Microsoft het over een geheel andere boeg. In plaats van het marktaandeel van haar besturingssysteem op te krikken, wil het haar apps op zo veel mogelijk smartphones, tablets en computers plaatsen.

Het is allemaal onderdeel van de ‘mobile first, cloud first’ strategie die Satya Nadella, de CEO van Microsoft, heeft ingezet sinds zijn aantreden begin 2014. Kort samengevat komt het er op neer dat Nadella de diensten van Microsoft op alle denkbare platforms beschikbaar wil stellen: cross-platforms services zoals het hoofd van het hard- en softwarebedrijf het noemt. Op deze manier zijn gebruikers niet gebonden aan één locatie en één apparaat waarop ze kunnen werken. Altijd en overal productief zijn dankzij Microsoft, dat is de wereld waar Nadella naar streeft.

Coalities

Hoe realiseer je een dergelijke utopische wereld? Door samenwerkingsverbanden aan te gaan en coalities te smeden. Dat is precies wat Microsoft al ruim anderhalf jaar doet. Begin vorig jaar kondigde het Amerikaanse technologiebedrijf dat ze afspraken had gemaakt met tientallen nationale en internationale fabrikanten om vooraf apps als Word, Excel, PowerPoint, Skype, OneNote en OneDrive op hun smartphones en tablets te installeren. Namen als Pegatron, TrekStor en DEXP tekenden een convenant met Microsoft, maar ook bekendere partijen als Dell, Samsung, Sony en LG. Alles bij elkaar hebben meer dan dertig partijen hun samenwerking toegezegd. Lenovo voegt zich nu aan dit gezelschap toe.

Nick Parker, vicepresident van de OEM-divisie bij Microsoft, zegt blij te zijn met de samenwerking met Lenovo.

“Microsoft is verheugd dat haar productiviteits-apps vooraf worden geïnstalleerd op Lenovo’s premium toestellen. Door het huwelijk tussen de apps van Microsoft en de Android-apparaten van Lenovo zullen gebruikers over de hele wereld nog productiever en beter verbonden met elkaar zijn zodat ze nog meer kunnen bereiken.”

Lenovo reageert in het persbericht door te zeggen dat de samenwerking met Microsoft nieuwe deuren en mogelijkheden opent voor Lenovo’s klanten. Welke mobiele telefoons van Lenovo als eerste in aanmerking komen voor deze speciale behandeling laat de Chinese smartphoneproducent in het midden.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones