Lenovo onthult K6-familie op IFA-beurs

Lenovo onthult K6-familie op IFA-beurs

Sommige fabrikanten maken een groots spektakel van hun productpresentatie: denk onder meer aan de Motorola Moto Z Play, Sony Xperia X Compact en Sony Xperia XZ. Partijen als Lenovo tonen in alle rust en stilte hun nieuwste smartphones. De Chinese smartphonemaker onthulde op de IFA-beursvloer een geheel nieuwe reeks die uit drie midrange toestellen bestaat: de Lenovo K6, K6 Power en K6 Note. Wij hebben de specs en foto’s voor je op een rij gezet.

Lenovo heeft wereldwijd een groots assortiment aan mobiele telefoons. In ons land daarentegen is de smartphonemaker niet breed vertegenwoordigd: zo is enkel de Lenovo K5 momenteel bij ons in de schappen te vinden. Of zijn opvolgers hun weg naar ons land weten te vinden is niet bekend gemaakt. Wel kennen we de specificaties en adviesprijzen.

Specificaties Lenovo K6

We beginnen bij het instapmodel, de Lenovo K6. Deze smartphone heeft een 5 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels (Full HD). Onder de motorkap heeft de Chinese smartphoneproducent een Qualcomm Snapdragon 430 geplaatst, een octa-core processor met een topkloksnelheid van 1.5GHz. De chipset –die we tevens in de Wiko Ufeel Prime en Archos 55 Diamond Selfie terugvinden– gaat gepaard met Adreno 505 GPU, 2GB aan RAM en 16GB of 32GB intern geheugen, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. De opslagruimte kun je eventueel met geheugenkaart uitbreiden tot 256GB.

Aan de achterkant vinden we een 13 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. Voorop is een 8 megapixel selfiecamera geplaatst. Naast WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth v4.1 (LE) heb je de beschikking over GPS, vingerafdrukscanner, microUSB 2.0 poort, 4G-chip en Dolby Atmos. De accu is goed voor 3000 mAh. Het toestel draait tot slot op Android 6.0 (Marshmallow).

Lenovo K6

Lenovo K6

Specificaties Lenovo K6 Power

De Lenovo K6 Power heeft nagenoeg dezelfde specificaties als het instapmodel. Zo heeft het toestel hetzelfde 5 inch scherm met Full HD resolutie. Ook de Qualcomm Snapdragon 430 CPU met Adreno 505 vinden we onder de motorkap. Hij verschijnt in twee verschillende uitvoeringen. De een heeft 2GB werkgeheugen met 16GB intern geheugen, de ander is wat krachtiger dankzij 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Ook hier geldt dat je het geheugen kunt uitbreiden tot 256GB of er een tweede simkaart in kunt doen.

De Lenovo K6 Power heeft eveneens een 13 en 8 megapixelcamera, single-band WiFi, Bluetooth v4.1, GPS, vingerafdrukscanner, 4G-module en Dolby Atmos. Grote verschil zit hem in de batterij: deze heeft een capaciteit van 4000 mAh. Weet je meteen hoe Lenovo aan de naam K6 Power komt. Ook hier is Android Marshmallow van de partij.

Lenovo K6 Power

Lenovo K6 Power

Specificaties Lenovo K6 Note

Voor de Lenovo K6 Note geldt hetzelfde recept als de K6 Power. De specificaties zijn identiek aan het instapmodel. Grote verschilpunten zijn het scherm en de batterij. Het schermformaat bedraagt 5.5 inch met FHD-resolutie, wat een stuk groter is dan de Lenovo K6 en K6 Power. Daarnaast heeft het dezelfde 4000 mAh batterij als de K6 Power. Het intern geheugen bedraagt standaard 32GB, twee keer zo veel als het instapmodel. Net als de K6 Power verschijnt hij in twee varianten: met 3GB RAM of 4GB aan werkgeheugen.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo K6 verschijnt binnen nu en twee weken in Europa. De K6 Power maakt in oktober zijn entree. Heb je meer interesse in de K6 Note? Dan zul je nog tot november moeten wachten. De precieze verkoopprijzen voor ieder model zijn niet bekend gemaakt, maar de prijzen liggen tussen de 150 en 230 euro.

Lenovo K6 Note

Lenovo K6 Note

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones