Lenovo Phab 2 Pro gaat eindelijk in de verkoop

Lenovo Phab 2 Pro gaat eindelijk in de verkoop

De verkoop van de Lenovo Phab 2 Pro is nu officieel van start gegaan. Hij is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de VS, maar vermoedelijk komt hij vroeg of laat ook naar ons land. De adviesprijs van dit vlaggenschip bedraagt 499,99 dollar, omgerekend zo’n 450 euro.

Afgelopen week zagen we al een aanwijzing dat de Lenovo Phab 2 Pro vanaf 1 november in de schappen zou liggen. Deze informatie blijkt, achteraf gezien, inderdaad correct. De Phab 2 Pro is de eerste smartphone ter wereld die is uitgerust met de Tango-technologie van Google. De zoekmachinegigant heef zo’n twee jaar aan deze techniek gewerkt. Aanvankelijk kenden we deze onder de noemer Project Tango, maar sinds kort gaat deze door het leven als Tango.

Wat kun je precies met deze technologie? Stel voor dat je je zoon wilt uitleggen dat de aarde niet de enige planeet is het melkwegstelsel. Dan is het mogelijk om met de smartphone een driedimensionale kaart van het melkwegstelsel te tonen. Zijn slaapkamer kan daarbij de achtergrond zijn van het decor. Tango maakt gebruik van een techniek die we Augmented Reality noemen. Wordt er Virtual Reality nog een omgeving gecreëerd, bij Augmented Reality worden driedimensionale objecten in de echte wereld geplaatst. Het voorbeeld bij uitstek is Pokémon Go: daarbij zie je Pokémon in beeld verschijnen terwijl je aan het rondlopen bent. Je hebt hierbij geen hulpmiddelen als een speciale bril nodig.

Een andere toepassing die je met Tango kunt doen is je huis opnieuw inrichten. Neem bijvoorbeeld je woonkamer. Stel dat je overweegt om een nieuwe bank aan te schaffen, dan is de vraag of deze wel past bij de rest van het interieur. Met de Lenovo Phab 2 Pro kun je een driedimensionale versie van de bank in jouw woonkamer plaatsen. Je ziet meteen of het de juiste keuze is, of dat je beter nog even verder kunt kijken.

De onderstaande video geeft een goed beeld van de mogelijkheden van de Lenovo Phab 2 Pro.

Specificaties Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro heeft een reusachtig 6.4 inch IPS LCD-scherm met zeer hoge resolutie: 1440 bij 2560 pixels. Dat maakt hem uitermate geschikt voor VR- en AR-toepassingen. Hij wordt aangedreven door een 1.8GHz Qualcomm Snapdragon 652 octa core-processor samen met Adreno 510 GPU en 4GB RAM. Je krijgt van de Chinese smartphoneproducent standaard 64GB intern geheugen, maar deze kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot 256GB. Dual-sim is eveneens een van de mogelijkheden.

Achterop vinden we een 16 megapixelcamera met nog eens twee additionele camera’s. Deze worden gebruikt om beweging en diepte vast te leggen. Eén van deze camera’s is een infraroodcamera. Daarnaast heeft Lenovo een fisheye-lens en Phase Detection Autofocus (PDAF) in de primaire camera verwerkt. Aan de voorkant heeft Lenovo een 8 megapixelcamera geplaatst om selfies te schieten.

De batterij heeft een vermogen van 4050 mAh. Om van je favoriete muziek te genieten is het vlaggenschip voorzien van Dolby Atmos Sound. Tevens beschikt de phablet over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 (LE), GPS, FM radio, microUSB 2.0 en vingerafdrukscanner. De smartphone is 10,7 millimeter dik en draait out-of-the-box op Android 6.0 Marshmallow. Het is niet bekend of Lenovo plannen heeft om Android 7.0 Nougat naar het toestel te brengen.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Phab 2 Pro is op het moment van schrijven alleen verkrijgbaar in de VS. Daar gaat het vlaggenschip over de toonbank voor een bedrag van 499,99 dollar. Of en wanneer hij naar ons land komt is niet bekend, maar daar gaan we wel van uit. Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Lenovo Phab 2 Pro

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding