LG brengt Windows Phone uit in Amerika

LG brengt Windows Phone uit in Amerika

Voor het eerst in vijf jaar heeft LG weer een Windows Phone uitgebracht: de LG Lancet. Deze wordt alleen uitgebracht bij de Amerikaanse provider Verizon Wireless en krijgt een prijs van 120 dollar (zo’n 105 euro). Het toestel draait op Windows 8.1, heeft een 4,5 inch-scherm en draait op de quad-core Snapdragon 410-processor.

De laatste Windows Phone van LG stamt uit 2011. Dat was de LG Optimus 7.5. Met de 7 wordt het toen nieuwe Windows Phone 7 aangeduid. Dat was de eerste generatie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Specificaties

De LSchermafbeelding 2015-05-15 om 10.38.49G Lancet draait Windows Phone 8.1 dat onlangs werd uitgebracht. Het toestel heeft een 4,5 inch display met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Dat alles wordt aangestuurd door de 1,2 Ghz Qualcomm Snapdragon 410-processor. Het intern geheugen telt 8 gigabyte (waarvan 4 gigabyte bruikbaar) en is met microSD uit te breiden tot 128 gigabyte.

Voorop zit een 8-megapixelcamera. Het geheel wordt gevoed door een accu met een capaciteit van 2100 mAh. Het toestel is voorzien van Cortana, een soort Siri (spraakassistent) voor Windows Phones. Ook ondersteunt het toestel 4G. Het toestel weegt 143 gram.

Exclusieve LG-apps?

Verder is de telefoon voorzien van twee leuke, handige features. Met KnockOn hoef je maar twee tikken op het beeldscherm te geven om deze te laten slapen of juist wakker te laten worden. En met QuickMemo kun je snel een screenshot maken of tijdens een telefoongesprek aantekeningen maken.

KnockOn en QuickMemo komen je vast niet zo bekend voor. Ook niet heel gek: de features zijn door LG zelf ontwikkeld en worden voor het eerst gebruikt in een smartphone. Dat doet vermoedens rijzen dat LG in de nabije toekomst nog meer Windows Phones van de fabrieksbanden wil laten rollen. Want het zou wel heel frappant zijn als LG zulke features ontwikkeld voor een toestel die het laagste stemmend van de markt moet gaan bedienen en bovendien niet breed verkrijgbaar is.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones