LG G5 prijs is bijna 33% gedaald na lancering

LG G5

Sinds de lancering van het vlaggenschip LG G5, is het toestel bijna 33% afgeprijsd. De Koreaanse smartphone fabrikant heeft geen geluk gehad met de lancering van het toestel met modulair ontwerp. Verkopen van het toestel vallen tegen en dat vertaald zich in de prijs.

Eind februari werd de LG G5 onthuld tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. LG was duidelijk nog niet helemaal klaar aangezien het nog enkele weken heeft geduurd voordat releasedatum en prijs bekend werden. Vanaf vrijdag 18 maart 2016 kon je de G5 bestellen voor 699 euro. Pas aan het begin van mei 2016 lagen de vlaggenschepen in het rek. Nu, nog geen 5 maanden later, is het toestel al 33% in prijs gezakt.

LG G5

Met de lancering van de LG G5 werd er een rigoureus ander concept in aan de wereld getoond. Het modulair ontwerp van de G5 was echt iets anders. Daarnaast beschikt het vlaggenschip ook nog over echte vlaggenschip specificaties. De LG G5 heeft een rappe Snapdragon 820 processor. De quad-core processor vind je in alle vlaggenschepen van 2016. De processor van Qualcomm wordt geholpen door 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Er is ondersteuning voor een microSD-kaart voor diegene die meer data kwijt wil op zijn 5G.

Aan de achterkant van de LG prijken twee camera’s. Een met een 16-megapixel telelens en daarnaast zit een 8-megapixel groothoeklens. Je legt indrukwekkend wijde beelden vast dankzij de 135 graden groothoeklens van de camera. Een leuke feature in het camera menu is de combinatie van beide lenzen. Hierbij maak je foto´s met de breedhoeklens en in het midden verschijnt een cirkel met het uitvergrootte beeld van de telelens. De LG G5 heeft een 5,3-inch Quad-HD beschermd door Gorilla Glass 4. Het toestel heeft een 2.800 mAh verwijderbare batterij en draait op Android Marshmallow.

Onderaan het toestel zit een verwijderbare module met de batterij. Deze kun je vervangen door verschillende Mods zoals een Camera module en een geluidsmodule van Bang and Olufsen.

LG G5

Tegenvallende verkoopcijfers LG G5

In juli van dit jaar bleken de verwachtte verkopen van de LG G5 al tegen te vallen. LG verwachtte ongeveer 3,5 miljoen vlaggenschepen te kunnen verkopen in het tweede kwartaal van 2016. Toen bleek al dat die cijfers wel eens één miljoen lager konden uitvallen. In totaal verwacht LG in totaal 12 miljoen G5’s te kunnen verkopen in 2016. Analisten verwachtte dat het Koreaanse bedrijf slechts 5,5 miljoen zal verschepen dit jaar. Op dat moment was men zich wel bewust van de Motorola Moto Z lijn, maar die had zijn entree nog niet gemaakt.

Motorola Moto Z

Een andere grote tegenslag voor de LG G5 kwam later dit jaar in de vorm van de Moto Z toestellen. Lenovo heeft een totaal ander idee van modulair ontwerp. De Moto Z heeft achterop een magneet en een 16 puntsverbinding waarmee Mods eenvoudig gekoppeld worden. In tegenstelling tot de LG G5 hoeft het toestel hiervoor niet uitgeschakeld te worden. Ook het aanbod in Mods is bij de Motorola uitgebreider en zelfs in dit jaar al zijn er nieuwe Mods zoals de Hasselblad camera bij gekomen.

Moto Z

Prijs LG G5

Aan het eind van het derde kwartaal van 2016 is het vlaggenschip van LG fors in prijs verlaagd. Je kunt de LG G5 nu kopen voor slechts 466 euro. Voor die prijs krijg je een premium toestel met vlaggenschip specificaties, geen slechte deal.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones