31 december 2015 door in LG.

Alhoewel de V10 nog niet verkrijgbaar is gonst het inmiddels al van de geruchten over de nieuwe G5. Het wordt de directe opvolger van de bestaande G4 en krijgt, net als de V10, een tweede scherm aan de voorzijde. Aan de bovenzijde zullen wij dus ook bij deze G5 een smalle notificatiebalk tegenkomen. Daarnaast zou de nieuwe G5 gaan beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde. Het toestel krijgt in ieder geval een strak design die compleet is opgetrokken uit een metalen behuizing.

Specificaties

Als we de bronnen kunnen vertrouwen krijgt de nieuwe G5 de beschikking over een 5.3 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm bovenaan krijgt een maximale resolutie mee van 1060 x 160 pixels en heeft vermoedelijk dezelfde afmeting zoals wij deze nu in de V10 aantreffen. Vooralsnog lijkt LG het tweede scherm enkel te gebruiken bij de hogere klasse smartphones, maar dit is nog niet bevestigd. Met de toevoeging van het tweede scherm weet LG zich in ieder geval wel weer te onderscheiden met de rest van de smartphones.

Aan de achterzijde treffen wij een 16 megapixels camera aan en de dubbele lens zorgt er voor dat de camera ook als groothoek kan fungeren in een maximale hoek van 135 graden. Tussen beide camera’s zit een dubbele flitser ingebouwd en is er ook nog ruimte beschikbaar voor een laser en kleursensor. Deze laatste twee moeten er voor zorgen dat de G5 foto’s razendsnel scherp stelt en dat foto’s ook een stuk kleurrijker worden. Onder de camera’s treffen wij dan nog de vingerafdrukscanner aan, die volgens bronnen, gelijkwaardig zou zijn aan de scanner van de bestaande Nexus 5X.

Magic Slot

De nieuwe G5 krijgt enkele nieuwe aansluitpoorten en zullen onder de naam Magic Slot worden gepromoot. Uiteindelijk moet het de bedoeling zijn dat ook externe hardware makkelijker aangesloten kan worden op deze smartphone. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een VR-bril. Exacte details hierover zijn nog niet bekend en het is dus ook niet bekend of LG dan ook met een speciale lijn van accessoires op de markt gaat komen. Met de komst van deze speciale aansluitpoorten doet dit wel vermoeden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones