LG G6 camera scoort lager dan voorgangers bij DxO Mark

LG G6 camera DxO Mark

De LG G6 heeft twee 13 megapixel hoofdcamera’s en enkele super gave camera features in combinatie met het grote FullVision beeldscherm. Het is echter niet genoeg om zijn voorgangers uit 2016 te verslaan bij DxO Mark.

De gerenommeerde cameratest site DxO Mark test al jaren smartphones en wordt tegenwoordig zelfs gebruikt als verkoop argument. Zo presenteerde Google de Pixels als de beste camera smartphones van 2016 dankzij de site en deed HTC hetzelfde met de HTC U11. LG zal helaas terug naar de tekentafel moeten op camera gebied menen de testers. Ze beoordelen de LG G6 en zijn cameracapaciteiten met 84 punten. Een prima score zou je denken, maar de LG V20 scoorde 85 en de minder succesvolle LG G5 scoorde zelfs 86 punten. Worden de camera’s van de LG vlaggenschepen worden slechter?

DxO Mark over de LG G6

De LG G6 heeft een dubbel camera opstelling met twee 13 megapixel sensoren die gekoppeld zijn. De ene heeft een f/1,8 lens met beeldstabilisatie en dient als primaire camera. De tweede heeft een f/2,4 groothoeklens zonder autofocus en werkt als alternatief. DxO Markt heeft de smartphone getest met behulp van de primaire camera. Daarmee behaalt de LG G6 een overall score van 84 punten. De camera presteert beter op het gebied van foto’s, 85, maar haalt de score naar beneden door de video prestaties 83 punten.

De LG G6 behaalt volgens de site de beste scores in situaties met fel licht. Dan zijn de foto´s over het algemeen uitstekend. De gemaakte foto´s hebben dan een goede witbalans, levendige kleuren en een hoge mate van detail. De LG G6 scoort lager dan de LG V20 omdat de G6 foto´s een opmerkelijke stijging van de ruis geven en minder details in lage contrast gebieden. Op het gebiedt van filmen scoort de LG G6 juist iets beter dan de LG V20. Het nieuwste LG vlaggenschip heeft een verbeterde stabilisatie in vergelijking tot de V20. Ook video’s zijn beter in fel licht.

Het blijft echter opmerkelijk dat de LG G6 minder scoort dan het LG G5 vlaggenschip met modulair ontwerp. Is dat overall ook de gedachte?

Is de camera slechter dan de LG G5?

De camera van een smartphone is op verschillende manieren te beoordelen. Je dient er natuurlijk de smartphone zelf ook in mee te nemen. DxO Mark stelt met de score van het nieuwe vlaggenschip dat de telefoon minder scoort dan de LG G5. Er zijn ook sites die menen dat de LG G6 een kleine voorsprong heeft op de LG G5. Het is voor ons niet volledig de duiden wie nou gelijk heeft. Dat komt enerzijds omdat we beide camera´s niet zelf hebben getest. Anderzijds is de kwaliteit van een foto ook een persoonlijke mening van iemand. Een kanttekening moet dus wel gezet worden bij de DxO Mark score. Er zijn ongetwijfeld genoeg sites die een ander oordeel hebben. Een van de andere site waar men camera´s test meent namelijk wel dat LG een stap vooruit zet en dat is Dpreview.com.

De site meent dat de LG G6 op vele manieren een grote stap voorwaarts is ten opzichte van de voorganger. De site meldt het grote scherm en dat de behuizing tegen water en stof is beschermd. Het zorgt ervoor dat de smartphone geschikter is voor het fotograferen in ongunstige omstandigheden. Daarnaast zijn de handmatige bediening volgens de site uitstekend. Kortom de meningen verschillen en helaas zul je zelf moeten ondervinden welke camera voor jou het beste past. De LG G6 geeft je in ieder geval een arsenaal aan camera opties om dagen mee te kunnen spelen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones