‘LG G6 krijgt geen gebogen scherm’

‘LG G6 krijgt geen gebogen scherm’

LG had plannen om de LG G6, het vlaggenschip dat volgend jaar gelanceerd moet worden, met allerlei nieuwe technieken uit te rusten, waaronder een gebogen AMOLED-scherm. Dat gaat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker niet redden. Niet alleen laat de nieuwe techniek nog even op zich wachten, ook zou de prijs van de beoogde nieuwe behuizing een stuk hoger uitvallen dan aanvankelijk begroot. Al met al reden om alle goede voornemens voorlopig in de ijskast te zetten.

Dat zeggen anonieme bronnen tegen de Zuid-Koreaanse krant Chosen Ilbo.

Tegenvallende verkoop

Vol trots presenteerde LG begin dit jaar de LG G5, een telefoon die je met modulaire accessoires kunt uitbreiden. Het moest het succesnummer van 2016 worden, maar de verkoop liet nogal te wensen over. Volgens marktkenners en analisten zijn er in het tweede kwartaal naar schatting 2,2 miljoen exemplaren van het vlaggenschip verkocht. Al met al een stuk minder dan de prognose.

Waar het geringe succes aan te wijten is, is koffiedik kijken. Mogelijk heeft het te maken met het prijskaartje van de modulaire accessoires. Het goedkoopste accessoirestuk gaat voor 99 euro over de toonbank, maar er zijn genoeg modules die bijna het drievoudige daarvan kosten. En dat bovenop de prijs van het vlaggenschip die al 699 euro kost in de winkels. Probeer consumenten hier maar eens van te overtuigen.

LG zag zich genoodzaakt om grootschalig te reorganiseren.  Het bedrijf heeft enkele honderden medewerkers op straat gezet en vervangen door nieuwe gezichten. Ook heeft de fabrikant een werkgroep ingesteld –het Program Management Office of kortweg PMO– die strategieën moet ontwikkelen voor verdere productontwikkeling en het productieproces, maar ook de promotie, marketing en sales van nieuwe toptoestellen.

LG G5

LG G6

Begin september introduceerde LG een nieuw vlaggenschip dat meer geld in het laatje moet brengen: de LG V20. Het toestel verschijnt aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Als het vlaggenschip op daar aanslaat, wordt hij ook in andere landen uitgebracht, waaronder Nederland en België. Het is dus maar de vraag of deze smartphone zijn weg naar de Nederlandse winkels weet te vinden.

Een ander toptoestel dat we gegarandeerd kunnen verwachten, is de LG G6. De fabrikant wilde deze telefoon met allerlei moderne snufjes voorzien, maar heeft deze uiteindelijk geschrapt. De eerder genoemde anonieme bronnen melden tegenover Chosen Ilbo dat het toestel een gebogen AMOLED-scherm, nieuwe behuizing van glas en metaal, en een nieuwe snellaadtechniek had moeten krijgen. Daar komt voorlopig niets van terecht.

LG heeft weliswaar volop ervaring met gebogen schermen –denk bijvoorbeeld aan de LG Flex 2– maar krijgt het niet voor elkaar om op tijd deze techniek toe te passen op een AMOLED-display. Ook wilde de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent een nieuwe behuizing introduceren: een die is samengesteld uit glas en metaal. Dergelijke behuizingen zien we onder meer bij de Samsung Galaxy Note 7 en Honor 8. Probleem is dat deze op het moment nog te duur is om te integreren in de LG G6. Daardoor zou de adviesprijs van het nog te verschijnen vlaggenschip ineens omhoog schieten. Wat betreft de beoogde nieuwe snellaadtechniek geldt dat de ontwikkeling van deze nieuwe technologie vertraging heeft opgelopen en zodoende niet op tijd af is.

Of de LG G6 net als zijn voorganger een modulair design krijgt, laten de bronnen in het midden. Bij de onthulling van de LG V20 stelde topman Cho Jun-Ho dat er fouten waren gemaakt in het verleden en dat hij deze in de toekomst niet opnieuw wilde maken. Het feit dat de LG V20 niet met modulaire accessoires uitgerust kan worden, wil overigens niet zeggen dat LG dit concept naar de prullenbak heeft verwezen. Andere vlaggenschepen zouden in de toekomst mogelijk wel een modulair ontwerp krijgen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones