LG G6 verschijnt in video

LG G6 verschijnt in video

Benieuwd hoe de LG G6 er straks uit komt te zien? @OnLeaks en @GearIndia hebben een CAD-video online gezet waarin het aanstaande vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant vanuit alle hoeken is te bewonderen. Hiermee lichten de lekkers een tipje van de sluier hoe de opvolger van de LG G5 er straks uit komt te zien.

Vormgeving LG G6

Om te beginnen heeft de LG G6 een plat scherm. Aanvankelijk hoorden we geluiden dat het vlaggenschip mogelijk een gebogen display zou krijgen, maar dat is waarschijnlijk niet meer dan een verzinsel. Daarnaast lijkt het er op dat het toestel evenmin een modulair design krijgt. Op de video lijkt de LG G6 één geheel te vormen en zijn er geen losse componenten te bespeuren die je los kunt koppelen en vervangen. Daarmee lijkt LG voorlopig afscheid te nemen van modulariteit.

Verder zien we nog een aantal specificaties aan de buitenkant. Aan de onderkant vinden we een USB Type-C aansluiting en audiospeakers aan de rechterkant. Ook de koptelefoonaansluiting lijkt gewoon van de partij te zijn. Apple en Motorola hebben deze weggelaten bij hun laatste vlaggenschepen, de iPhone 7 (Plus) en Motorola Moto Z. Zodoende ontstond het vermoeden dat LG dit mogelijk ook zou overwegen. Niets van waar, als we de makers van deze video mogen geloven.

Aan de achterkant zien we een dubbele camera met dual-tone LED-flitser. Daaronder zien we een ronde cirkel, wat onmiskenbaar de vingerafdruksensor is. Helemaal onderin is het logo van het vlaggenschip terug te vinden.

Hieronder kun je zelf de CAD-video terugkijken.

Specificaties LG G6

Gisteren dook een eerste schets op van de LG G6. Daaruit konden we concluderen dat het aanstaande vlaggenschip praktisch hetzelfde design heeft als zijn voorganger, met enkele verschillen. Zo heeft de G6 zoals gezegd geen modulair design en is iets slanker dan de G5. Het scherm zou wel hetzelfde formaat behouden, namelijk 5.3 inch. Ook de Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels is wederom aanwezig.

Onder de motorkap plaatst LG naar verluidt een Snapdragon 835. Deze chipset is onlangs aangekondigd door Qualcomm, maar er is nog altijd maar weinig bekend. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas maakt de chipfabrikant meer details bekend, zo laat het bedrijf middels een tweet weten.

Naast een nieuwe, krachtige processor wordt de LG G6 mogelijk voorzien van 8GB aan werkgeheugen. Dat is ongekend: alle moderne vlaggenschepen die in Nederland of Europa te koop zijn komen niet verder dan 6GB. De meeste laptops en PC’s hebben niet eens zo veel RAM. Marktanalisten en liefhebbers hebben zich al meer dan eens afgevraagd waar zo veel werkgeheugen voor een smartphone goed voor is. Tot slot krijgt de G6 een waterdicht design, een behuizing die is gemaakt van glas en metaal en ondersteunt hij draadloos opladen. Tegelijkertijd zou LG plannen hebben om een eigen mobiel betaalsysteem te lanceren: LG Pay.

Beschikbaarheid

Volgens de laatste berichten ligt de LG G6 mogelijk in maart al bij ons in de schappen. LG zou er alles aan doen om het vlaggenschip uit te brengen voordat Samsung de kans krijgt om de Samsung Galaxy S8 te lanceren. Over de adviesprijs hebben we nog niets gehoord. Desalniettemin hebben analisten grootse verwachtingen van de LG G6. Zij denken dat er volgend jaar minimaal vijf miljoen van verkocht worden.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones