LG K8 ontvangt update met Blueborne fix

LG K8 ontvangt update met Blueborne fix

Een nieuwe beveiligingsupdate voor de LG K8 verhelpt het Blueborne lek waardoor kwaadwillenden via Bluetooth je apparaat kunnen overnemen. Ook wordt de veiligheidspatch van november geïnstalleerd. Ten slotte wordt ook het KRACK veiligheidslek gedicht. De update rolt gefaseerd uit waardoor het enkele dagen kan duren voor je hem op jouw toestel ontvangt.

Dat melden diverse gebruikers op het XDA Developers forum.

Android en veiligheid: niet altijd de beste combinatie. Vrijwel ieder jaar komt het minstens één keer voor dat een cruciaal veiligheidslek wordt ontdekt. In 2016 was het bijvoorbeeld Blueborne wat de klok sloeg. Dit lek, ontdekt door wetenschappers van de KU Leuven, zorgt ervoor dat je Bluetooth-verbinding mogelijk overgenomen kan worden door kwaadwillenden. Uiteindelijk kunnen zij zo controle over jouw toestel krijgen: iets dat je natuurlijk absoluut niet wilt. Ook het KRACK-probleem zaaide angst onder Android-bezitters. Dankzij een kwetsbaarheid in de Wi-Fi verbinding konden telefoons op afstand overgenomen worden. Indien je in het bezit bent van een LG K8 uit 2016 liep je tot voor kort risico op bovenstaande dreigingen. Daar is nu een einde aan gekomen.

Beveiligingsupdate onderweg

Er is namelijk een beveiligingsupdate voor jouw toestel onderweg waarin bovenstaande lekken worden gedicht. Daarbij wordt ook de algemene veiligheidspatch van november 2017 geïnstalleerd. Iedere maand introduceert Google, eigenaar van het Android systeem, een waslijst aan oplossingen voor mogelijke kwetsbaarheden. Vervolgens is het aan de fabrikant, in dit geval LG, om hier spoedig mee aan de slag te gaan en eventueel toestel specifieke oplossingen toe te voegen. In de praktijk zien we helaas vaak dat duurdere telefoons prioriteit genieten boven goedkopere toestellen, in dit geval de LG K8. Derhalve loop het toestel flink achter qua updates.

Hoe dan ook, de update rolt gefaseerd uit waardoor het tot ongeveer een week kan duren voor hij jouw toestel aandoet. Denk bij het binnenhalen aan een volle accu, verbinding met een Wi-Fi netwerk en het vooraf maken van een back-up.

Over de LG K8: aardige instapper

De LG K8 werd begin 2016 aangekondigd en is een handzaam toestel met een schappelijke schermgrootte van 5″. Zodoende past hij gemakkelijk in je broekzak en bedienen met één hand is waarschijnlijk geen probleem. De 8 megapixelcamera aan de achterkant maakt prima plaatjes en schiet bovendien Full-HD video’s. Ook de selfie-camera doet zijn werk naar behoren. Het toestel is snel genoeg voor de basistaken zoals bellen, sms’en en WhatsApp-berichten versturen. Games spelen of films kijken is echter een ander verhaal. Derhalve is de LG K8 vooral aan te raden als instapper, of wanneer je simpelweg weinig met je telefoon doet.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones