LG onthult stilletjes drie nieuwe smartphones

LG X View

LG heeft zijn X-serie in alle stilte uitgebreid met een drietal nieuwe smartphones: de LG X View, LG X Power en LG X Style. De LG X Screen, die in april werd gelanceerd, krijgt er dus een aantal broertjes bij. Telefoonabonnement.nl heeft de belangrijkste specificaties voor je op een rij gezet.

Specificaties LG X View

De LG X View heeft een 4.93 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Net als de LG V10 en LG X Screen heeft dit toestel een tweede kleine scherm aan de voorzijde. Deze is slechts 1.76 inch groot en de resolutie bedraagt slechts 520 bij 80 pixels. Op dit tweede scherm zijn notificaties zichtbaar en zie je welke apps actief zijn. Onder de motorkap heeft de Zuid-Koreaanse producent een Qualcomm Snapdragon 410 quadcore-processor gelaatst. Deze is geklokt op een snelheid van 1.2GHz. Deze gaat gepaard met 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Met microSD-kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot 2TB.

De LG X View is uitgerust met een 13 en 8 megapixelcamera. De accu heeft een vermogen van 2.300 mAh. Naast WiFi beschikt deze smartphone tevens over Bluetooth, NFC en 4G-connectiviteit. Hij draait op de laatste Androidversie: Android 6.0 (Marshmallow).

De LG X View is 7,1 millimeter dik en weegt slechts 120 gram. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, roze en goud. De prijs en releasedatum voor de X View zijn vooralsnog onbekend.

LG X View

LG X View

Specificaties LG X Power

Het scherm van de LG X Power is met een beelddiagonaal van 5.3 inch een fractie groter dan de LG X View. Het scherm kent eveneens een resolutie van 1280 bij 720 pixels en heeft een pixeldichtheid van 277 ppi. Hij wordt aangestuurd door een MT6735 quadcore-processor van MediaTek. Deze is geklokt op 1.1GHz en gaat vergezeld met 2GB RAM en 16GB aan opslag. Extra opslagruimte nodig? Dan is het mogelijk om een microSD-kaart toe te voegen.

De LG X Power heeft dezelfde 13 en 8 megapixelcamera als de LG X View. De toevoeging ‘Power’ is te danken aan de accu: deze heeft een vermogen van maar liefst 4.100 mAh, wat aanzienlijk meer is dan de meeste doorsnee smartphones. Deze zou in theorie makkelijk twee dagen mee moeten kunnen op één lading. Ook dit model draait out-of-the-box op Android 6.0 (Marshmallow).

Ook voor de LG X Power geldt dat de prijs en lanceerdatum voor Europa niet bekend zijn gemaakt. Op een Oekraïense webshop wordt een prijs van omgerekend 180 euro genoemd.

Specificaties LG X Style

Verwar de productnaam niet met de Motorola Moto X Style. De specificaties van dat model en de LG X Style komen niet in de buurt. De Moto X Style is een high-end phablet, de LG X Style een low-end tot midrange toestel. Zo heeft het 5 inch grote scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Moto X Style is met zijn Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels een stuk scherper. Net als de LG X View heeft de LG X Style een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 410 aan boord. Het werkgeheugen komt uit op 1.5GB, het uitbreidbare geheugen op 16GB.

In vergelijking met de voorgaande modellen laat de kwaliteit van de camera’s van de LG X Style enigszins te wensen over. Je zult genoegen moeten nemen met een 8 en 5 megapixelcamera om je plaatjes te schieten. Ook hier is Android 6.0 (Marshmallow) van de partij, inclusief WiFi, Bluetooth, GPS en 4G.

De prijs van de LG X Style komt uit op omgerekend zo’n 160 euro. Een releasedatum is niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones