LG onthult vier nieuwe smartphones in LG X-serie

LG onthult vier nieuwe smartphones in LG X-serie

LG heeft niet één, niet twee, niet drie, maar vier nieuwe smartphones uit de doeken gedaan. Het gaat om de LG X Power, LG X Mach, LG X Style en LG X Max Fill Out. De details over de specificaties zijn op dit moment nog schaars en de adviesprijzen en releasedata zijn eveneens onbekend.

De LG X-serie zal sommigen wellicht niet onbekend in de oren klinken. Vlak voordat het Mobile World Congress (MWC) plaatsvond in Barcelona onthulde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een tweetal nieuwe smartphones uit het middensegment: de LG X Screen en LG X Cam. De eerste is inmiddels verkrijgbaar in ons land, over het tweede toestel hebben we sindsdien niets meer vernomen.

Kennelijk vond LG dit niet genoeg en kondigt daarom nog eens vier nieuwe smartphones aan in de LG X-reeks. Deze gaan door het leven als de LG X Power, LG X Mach, LG X Style en LG Max Fill Out. Het zijn naar eigen zeggen telefoons met “unieke features en uitzonderlijke waarde”. Als we naar de specificaties kijken zien we dat de toestellen uiteenlopen van midrange tot high-end. Op deze manier wil LG voor iedere consument wat bieden: een langere accuduur, een krachtige processor, een groter scherm. Opmerkelijk genoeg is LG zeer spaarzaam als het gaat om het delen van informatie over de specs. Dat wat we wel weten hebben we hieronder voor je uiteengezet.

LG X-serie

Specificaties LG X-serie

De LG X Power richt zich op de consument die op zoek is naar een smartphone waar hij langer dan één dag mee kan doen. De ‘power-hungry users’ zoals LG ze ook wel noemt. Daarom heeft deze smartphone een batterij met een capaciteit van 4.100 mAh. Goed om te weten is dat hij over een snellaadfunctie beschikt: Fast Charging PE+. Hierdoor is het toestel twee keer zo snel opgeladen in vergelijking met de concurrentie. Zo kunnen gebruikers meer en langer doen  met hun telefoon. De LG X Power heeft verder een 5.3 inch HD-scherm, MediaTek MT6735 processor, 2GB RAM, 16GB uitbreidbaar geheugen (maximaal 32GB) en een 13 en 8 megapixelcamera. De behuizing is 7,9 millimeter dik.

De LG X Style is waarschijnlijk de goedkoopste in de X-reeks en biedt een 5.3 inch HD-display, Qualcomm Snapdragon 410, Adreno 306, 1.5GB RAM, 16GB intern geheugen, een 2.100 mAh batterij en een 8 en 5 megapixelcamera.

LG X Mach en LG X Power

LG X Mach en LG X Power

De LG X Mach lijkt het vlaggenschip van deze reeks te zijn. De phablet heeft een 5.5 inch scherm met QHD-resolutie (1440 bij 2560 pixels), Qualcomm Snapdragon 650, Adreno 510 GPU, 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit dat uit te breiden is met geheugenkaart tot 256GB. Daarnaast heeft het een 12 en 8 megapixelcamera, 4G-connectiviteit, 3.000 mAh batterij en vingerafdrukscanner.

Over de LG Max Fill Out is nagenoeg niets te vinden op internet. Het toestel heeft naar verluidt een 6 inch IPS LCD-scherm met Full HD-resolutie en uitbreidbaar geheugen.

Voor zover bekend draaien alle smartphones in de LG X-serie op Android 6.0 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en releasedatum kan of wil de fabrikant niets kwijt. Wanneer we hier meer over horen lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones