23 april 2015 door in LG.

De LG G3 Stylus krijgt een opvolger: de LG G Stylo. Deze middenklasse-phablet heeft een 5,7 inch scherm en een Snapdragon 410-processor die 1,2 GHz klokt. De bijbehorende stylus kun je opbergen in de telefoon zelf. Of LG een Europese release voor de G Stylo laat volgen, is nog onduidelijk.

Specificaties

Het 5,7 inch scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait een Snapdragon 810-processor met 64-bits ondersteuning die maximaal 1,2 GHz klokt. De chipset heeft 1,5 gigabyte werkgeheugen (voorheen 0,5) tot zijn beschikking en aan interne opslag is er 8 gigabyte beschikbaar. De interne opslag is met microSD uit te breiden tot maar liefst 2 terabyte aan geheugen. Wel een beetje jammer dat er nog geen 2 terabyte microSD-kaartjes bestaan..

De camera telt 8 megapixels, minder dan de 13-megapixelcamera in de LG G3 Stylus. De frontcamera is er daarentegen wel op vooruit gegaan: deze heeft een verbeterde sensor en telt nu 5 megapixels in plaats van de 1,3 megapixels. Alles voor de selfies, zullen we maar zeggen. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en de G Stylo ondersteunt 4G.

Het toestel weegt 163 gram en heeft afmetingen van 154,3 bij 79,2 bij 9,6 mm.

Stylus

De stylus kun je opbergen in de zijkant van de telefoon. Dat zie je tegenwoordig niet zo vaak meer dus de presentatie van de G Stylo trekt dan ook de aandacht. De top van het pennetje is van een soort rubber wat volgens de fabrikant makkelijker schrijft.

Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop, met LG’s eigen nieuwe UX 4.0-interface. Deze heeft vooral een boost gekregen wat betreft functionaliteit: UX 4.0 moet de gebruiker een gepersonaliseerde gebruikerservaring bieden. De nieuwe software wordt nog officieel gepresenteerd, en wel op 28 april.

Adviesprijs

Het toestel wordt 5 mei op de Zuid-Koreaanse smartphonemarkt uitgebracht voor een adviesprijs van zo’n 440 euro. Vanaf mei zullen er nog andere markten volgen, maar welke? Of er een Europese release volgt, is vooralsnog onduidelijk.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones