‘LG V20 vanaf 23 september in de winkels’

‘LG V20 vanaf 23 september in de winkels’

Er zijn momenteel twee smartphones waar de media hun handen vol aan hebben: de Samsung Galaxy Note 7, die sinds gisteren in de pre-order is te bestellen, en de iPhone 7, Apples nieuwste vlaggenschip die naar verwachting over enkele weken wordt onthuld. Maar niet te gek lang geleden kwam LG met een groot nieuwtje naar buiten: op dinsdag 6 september onthult de Zuid-Koreaanse smartphonemaker zijn nieuwste vlaggenschip, de LG V20. Inmiddels hebben we ook al een verkoopdatum voorbij zien komen: vrijdag 23 september.

Dat schrijft Reddit-gebruiker Jordanpeterson234512, die naar eigen zeggen over ‘inside information’ beschikt. Volgens hem neemt de Amerikaanse tak van T-Mobile vanaf woensdag 14 september pre-orders aan. De release- of lanceringsdatum is ‘more than likely’ vastgesteld op vrijdag 23 september, maar zekerheid hierover durft hij niet te geven.

Dat is nog niet alles. Volgens de Redditor bieden LG en T-Mobile klanten drie verschillende bonusopties waar zij uit kunnen kiezen als ze de LG V20 kopen: een extra accu en ‘Enhanced Hand Grip’, een geheugenmodule of ‘Memory Module Attachment’, of één jaar lang gratis een abonnement op de Amerikaanse videostreamingdienst Hulu en drie gratis films via Vudu. Details over deze extra’s verstrekt Jordan helaas niet, maar bevestigt in onze ogen wel dat de LG’s aanstaande vlaggenschip met modulaire accessoires werkt.

Tot slot verklapt de Redditor tijdens zijn vragenuurtje de mogelijke adviesprijs van de LG V20. Deze is volgens hem vastgelegd op 650 dollar, omgerekend zo’n 575 euro. Daarmee zet LG zijn toptoestel een stuk goedkoper in de markt in vergelijking met de Samsung Galaxy Note 7 (849 euro) en wellicht de nog te verschijnen iPhone 7 (de adviesprijs is onbekend, maar bedraagt vermoedelijk minimaal 750 euro). Wellicht dat LG op deze manier probeert om zich te onderscheiden van de concurrentie en de tegenvallende verkoop van de LG G5 te compenseren.

LG V20

Specificaties LG V20

De specificaties van de LG V20 zijn officieel nog niet bekend gemaakt, maar er gaan al enige tijd de nodige geruchten de ronde. Zo krijgt het toestel naar verluidt, net als zijn voorganger de LG V10, een 5.7 inch display krijgt met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Tevens is het tweede scherm –de ticker– wederom van de partij. Onder de motorkap heeft het nog te verschijnen vlaggenschip een upgrade gekregen. Zo maakt de Qualcomm Snapdragon 808 uit het model van vorig jaar plaats voor een Snapdragon 820 of Snapdragon 821. Dat houdt in dat deze uit vier kernen bestaat en gepaard gaat met een Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen is en blijft 4GB.

Ook de camera’s hebben een opknapbeurt gekregen. De LG V10 had een 16 en 5 megapixelcamera, deze maken plaats voor een 21 en 8 megapixelcamera. Het gerucht ging dat de selfiecamera eveneens twee cameralenzen zou krijgen, maar op eerder verschenen conceptfoto’s waren deze in geen velden of wegen te bekennen. Mogelijk dat we dit gerucht dus naar het land der fabelen kunnen verwijzen. LG heeft officieel bevestigd dat de LG V20 een ingebouwde Hi-Fi 32-bit DAC krijgt om de muziekervaring te verbeteren.

Aan de onderkant vinden we een USB Type-C aansluiting, enkele speaker en 3.5mm audio jack. Tot slot weten we dat de LG V20 op Android 7.0 (Nougat) draait, zo liet LG al eerder doorschemeren.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones