Huawei Mate 9 Pro: 4x optische zoom & giga prijs

4x optische Mate 9 Pro.

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk over de Huawei Mate 9. We wisten al dat er een normale versie verschijnt een Huawei Mate 9 Pro. Waar Evan Blass ons dit weekend mee verraste, was dat de Mate 9 Pro 4x optische zoom krijgt. En een waanzinnig hoge prijs voor een Huawei; 1.300 dollar (circa 1.195 euro).

Indien de geruchten van smartphone lekker blijken te kloppen, dan maakt Huawei aankomende maand de grote stap naar Top Smartphone fabrikant. In ieder geval voor wat betreft de prijs van het nieuwe vlaggenschip. De Chinese smartphone fabrikant lanceert naast de Huawei Mate 9 namelijk ook een Mate 9 Pro editie. Deze versie zal volgens onze doorgaans betrouwbare bron ruim 1.195 euro kosten. Kenmerkend voor dit toestel zullen de Samsung like Edges worden en de Leica camera’s met naar verluid 4x optische zoom.

 

Huawei Mate 9 Lancering

Laatste geruchten Huawei Mate 9

Op 3 november 2016 verschijnt er niet alleen een Huawei Mate 9. De Chinese smartphone fabrikant heeft nog meer in petto, de Huawei Mate 9 Pro. Tegelijk met de presentatie van dit nieuwe vlaggenschip schudt Huawei als een slang zijn imago van budget vlaggenschepen af. Schrik niet, want de Huawei Mate 9 zal naar verluid 1.195 euro kosten! De prijs en het nieuws van de 4x optische zoom werden gebracht door Evan Blass. Je snapt de verontwaardiging bij velen van zijn volgers, hoe kan Huawei dit doen!? Waar blijft nu het vlaggenschip dat net onder die grote jongens zit.

Specificaties Huawei Mate 9 Pro

Pas op 3 november kunnen we daadwerkelijk zien of het toestel die waanzinnige prijs waard is. Tot die tijd moeten we het doen met de laatste geruchten uit China en van Evan Blass. De Huawei Mate 9 Pro heeft een dual edge beeldscherm zoals de Samsung Galaxy S7 Edge. Het wordt een 5,9-inch 2K beeldscherm en hij draait op de nieuwste Kirin 960 processor en 4 GB (maar waarschijnlijk 6 GB) aan werkgeheugen en de topversie 256 GB aan opslag. De Kirin 960 processor is vorige week gepresenteerd. De prestaties van de processor liggen net iets boven de Snapdragon 821 processor van onder andere de Google.

Kirin 960 prestaties

Leica camera’s met 4x Optische zoom

Achterop vinden we twee camera’s van het Duitse Leica. We weten dat er een 20-megapixel camera en een 12-megapixel camera is. Nu blijkt, dat het toestel over 4x optische zoom beschikt. Op de bovenstaande uitnodiging van Huawei voor 3 november zie je een behoorlijke cameraheuvel. Zoals je in de onderstaande foto kunt zien valt die nog wel mee. Het is dan ook waarschijnlijk dat we nog geen foto hebben gezien van de achterkant van de Huawei 9 Pro.

Naast uitstekende Leica camera’s beschikt de Pro waarschijnlijk over Android 7 of zelfs al 7.1. De smartphone krijgt stroom uit een 4.000 mAh batterij.

Prijs Huawei Mate 9 Pro helemaal zo gek nog niet

Het is natuurlijk jammer dat Huawei waarschijnlijk zijn jasje af doet van voordelige vlaggenschepen fabrikant. Een dappere en misschien wel goed getimede stap. Nu grote concurrent Samsung in verlegenheid is gebracht met de Galaxy Note 7 en er in Australië al iPhone 7’s in brand vliegen.

Kijken we alleen naar de specificaties, dan is de prijs helemaal zo gek nog niet. Vergelijk je de specs van de Huawei Mate 9 voor de grap eens met de duurste 5,5-inch Pixel XL 128 GB van 1.049 euro. De prijs is dan helemaal zo gek nog niet. De Pixel XL heeft een kleiner 2k beeldscherm, een langzamere processor, minder werkgeheugen en opslagcapaciteit, een lager accucapaciteit en geen 4x optische zoom.

Donderdag 3 november gaan we zien wat de Chinese fabrikant je allemaal geeft voor 1.300 dollar.

Huawei Mate 9 Pro

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones