12 september 2014 door in Microsoft en Nokia.

NokiaEr gaan voor iedereen wel herinneringen mee samen. En binnenkort blijft het daarbij: Microsoft neemt afscheid van de merknaam Nokia. Dat Microsoft van de naam af wil, is al langere tijd duidelijk. Maar uit een intern, vertrouwelijk document dat techwebsite Geek on Gadgets in handen kreeg, blijkt hoe ze dat gaan aanpakken.

De laatste ‘Nokia’-toestellen zijn de Nokia Lumia 730/735 en 830, die onlangs uitkwamen. Bij de volgende toestellen wordt de naam weggelaten, voortaan zullen we spreken over de ‘Lumia’.

Weg met Nokia

Sinds een paar maanden is Nokia officieel eigendom van Microsoft. Volgens Geek on Gadgets gaat het bedrijf uit Redmond een campagne starten waarin we allemaal (mentaal) voorbereid worden op het verdwijnen van de naam Nokia.

Dat het al langere tijd duidelijk was dat Microsoft van de naam af wil, bleek uit het doorlinken van officiële Nokia-websites naar Microsoft. Ook wordt de oude merknaam vrijwel niet genoemd op de website van Microsoft. In documenten zal het bedrijf spreken over Microsoft Mobile.

Windows (Phone)

Verder zal het naam van het besturingssysteem Windows Phone veranderd worden. Deze wordt veranderd in ‘Windows’. Daarmee wil Microsoft aangeven dat al haar apparaten op Windows draaien en nog steeds dezelfde functionaliteit en mogelijkheden kennen. Het bedrijf wil alle versies van Windows maken tot één Windows.

De naamswijziging zou dit jaar nog doorgevoerd moeten worden. Volgens de documenten zullen de oude namen al helemaal buiten gebruik zijn tijdens de promotiecampagne die Microsoft zal voeren rondom de feestdagen dit jaar.

Deze maand wordt Windows 9 uitgebracht. Het is niet bekend of Microsoft daarbij al overgaat op de nieuwe naam. Bij de IFA-beurs sprak Microsoft al niet meer over de ‘Windows Phone’. Ook zal een nieuw logo gebruikt worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones