‘Microsoft gaat zes nieuwe smartphones...

‘Microsoft gaat zes nieuwe smartphones...

“Bestaat er eigenlijk al een Windows Phone met een flitser op de voorkant?”, twitterde journalist Evan Blass vorige week. Hij kreeg het antwoord: “Wie boeit dat nou? They already killed it“. Het antwoord van Blass is helder: “Nou, ik ken minimaal zes verwachte handsets die dat aanvechten.” Volgens GSMArena gaat het om zes Microsoft Lumia-telefoons waarbij de Lumia 940 een flitser aan de voorzijde krijgt. 

Heel subtiel zette Blass een puntje voor zijn tweet, zodat deze voor al zijn 178.000 volgers te lezen is. Eerder teasete Blass al met vier codenamen van verwachte Microsoft-telefoons: Guilin, Honjo, Saana en Saimaa.

‘Lumia 940 krijgt flitser’

Het gaat om zes Microsoft Lumia-telefoons, verwacht GSMArena. Daarnaast denken ze dat de front LED-flitser te vinden is op de voorkant van de verwachte Lumia 940. “Gezien de geruchten over drie LED-flitsers op de achterkant, kijken we niet verbaasd om voorop nog een vierde te vinden.”

En dan wordt het voor Microsoft ook tijd om nieuwe telefoons te presenteren. “Microsoft’s line-up aan telefoons is hoognodig aan een update toe, met name in het mid-end en high-end segment. Zo ligt de Nokia Lumia 1020 stof te happen en lag de Lumia 930 al een stap in de strijd achter toen deze een jaar geleden werd gepresenteerd.”

Ontslaggolf

Vorige week kondigde Microsoft’s CEO Satya Nadella een grote ontslaggolf aan binnen het bedrijf. Er verdwijnen 7.800 banen, met name in de smartphonetak. Het betreft veel oud-medewerkers van Nokia. De ontslagen zouden nodig zijn wegens een wijziging van strategie.

Nadella: “De focus binnen de telefoondivisie wordt gewijzigd. Op korte termijn zal het bedrijf een “effectiever en meer gefocust portfolio van telefoons beheren. Intussen behouden we de bekwaamheid om op lange termijn heruitvindingen te kunnen doen in mobiliteit.”

Eind van dit jaar zou de reorganisatie voltooid moeten zijn. Het bedrijf schrijft 7,6 miljard dollar (6,9 miljard euro) af op de telefoondivisie. Daarnaast komen er nog zo’n 750 tot 850 miljoen dollar aan herstructureringskosten bij.

 

Note: de telefoon bovenaan dit artikel betreft de Microsoft Lumia 435.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones