Microsoft komt met Samsung Galaxy S8 Windows Edition

Microsoft komt met Samsung Galaxy S8 Windows Edition

Dat was toch even fronzen afgelopen week. Microsoft maakte bekend met een Microsoft Edition van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus te komen. Wat houdt dit precies in? Wij praten je helemaal bij, zoals je van ons gewend bent!

Opmerkelijk bericht

Ook onze wenkbrauwen gingen iets omhoog bij het lezen van Microsoft’s persbericht. De technologiegigant uit Redmond maakte namelijk bekend met een aangepaste versie van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus te komen. Ze noemen deze nieuwe versie de Windows Edition. Het was nog even onduidelijk wat er nou precies mee bedoeld werd. Microsoft maakte nog niet zo heel lang geleden nog Lumia-telefoons welke op Microsoft’s eigen besturingssysteem, Windows Phone, draaiden. Is de Samsung Galaxy 8 (Plus) Windows Edition dan een reguliere Samsung met de software van Microsoft? Nee, dat is het niet.

Wat biedt de S8 Windows Edition?

De telefoons zullen namelijk de reguliere Android software draaien welke Samsung standaard mee levert. De verschillen zijn vooralsnog op twee vingers te tellen. Verschil één: de toestellen zullen worden verkocht via Microsoft zijn eigen winkels en webshops. Ze zullen rond dezelfde tijd verscheept worden als de originele Samsung Galaxy S8 en S8 Plus en zullen ook vermoedelijk hetzelfde prijskaartje hebben. Dit moet overigens nog wel door Microsoft bevestigd worden.

Verschil twee: de software van de Windows Edition zal enkele vooraf geïnstalleerde Microsoft-applicaties hebben. Denk hierbij aan virtuele assistent Cortana en e-mailprogramma Outlook. Conclusie: de verschillen zijn heel klein en wij hadden er wat meer en vooral anders van verwacht. Het is nog niet bekend of de Microsoft versie van de toestellen ook in Nederland verkocht zal worden. Waar wij wel op zitten te wachten, is wanneer wij de nieuwe Samsung vlaggenschepen in onze handen mogen houden. De specificaties liegen er namelijk niet om!

Specificaties Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 zal een 5.8 inch Super AMOLED-display krijgen gemaakt van Gorilla Glass 5. Je hebt qua schermresolutie keuze tussen HD+ (1480 x 720 pixels), FHD+ (2220 x 1080 pixels) of WQHD+ (2960 x 1440 pixels). Het toestel wordt in twee versies geleverd, het verschil zit hem in de chipset. Hier in Nederland krijgen we vermoedelijk een Exynos 8895 chipset met octa-core processor. In de VS krijgt het toestel een chipset van Snapdragon. Voor het grafische aspect wordt een Adreno 540 GPU gebruikt en foto’s maak je aan de achterkant met een 12 megapixel camera en aan de voorkant met een 8 megapixel. De batterij heeft 3000 mAh tot zijn beschikking. Tot slot heeft het toestel 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft dezelfde specificaties. Enkel het scherm is met 6.2 inch iets groter en ook de batterij heeft met 3500 mAh iets meer capaciteit. De toestellen zijn nu alvast te bestellen en zullen eind april geleverd worden.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones