Is de nieuwe Moto G onder Lenovo nog dé Moto

In Amerika maar ook in Europa en ook Nederland werd de Moto G de ‘go-to’ telefoon voor mensen die een kwaliteits telefoon tegen een betaalbare prijs wilden.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Motorola is in korte tijd van Google naar Lenovo gegaan. Is die vertrouwde Motorola Moto G nog steeds de logische go-to telefoon? GSMArena zocht het voor ons uit en hier vind je de hoogte punten.

Interne concurrentie Moto G en Vibe

Met de aankoop van Motorola haalde Lenovo een directe concurrent voor zijn eigen Vibe merk in huis. Velen vermoedde dan ook dat de naam Motorola geofferd ging worden en het zelfde gold misschien wel voor het Moto sub-merk. Het heeft echter even geduurd, maar tot vreugde van velen zijn er dan toch twee nieuwe telgen in de G4 familie. Lenovo produceert dus nog steeds onder de naam van het iconische Amerikaanse merk. De Chinese fabrikant kiest bewust voor Lenovo Moto G maar in andere markten is ‘Lenovo’ is niet zo duidelijk als op anderen. Een ding is zeker, het is Lenovo en niet Motorola achter de Moto G.

Maar Lenovo of geen Lenovo, de Moto G stond bekend om de eenvoudige sofware schil rond Android. De populariteit lag niet alleen aan de gebruiksvriendelijke software, ook het ontwerp en de bouw van de telefoons waren meer dan je mocht verwachten binnen hun prijsklasse.

Moto G4

Volgens de kenners van GSMArena is deze nieuwe Lenovo Moto G4 niet anders dan zijn voorgangers; een toestel met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De bouw van het toestel is van hoge kwaliteit en je kunt je eigen kleur toevoegen dankzij de verwisselbare achterkant. Lenovo heeft het toestel aan de binnenkant voorzien van een waterafstotende coating dat het interieur van de telefoon beschermt tegen schade en spatwater. Je kunt het toestel niet onderwater houden zoals de Moto G 2015. Het toestel heeft maar één speaker maar die zit gelukkig wel aan de voorkant.

Motorola Moto G4-familie

Moto G4 belangrijke functies

Het toestel heeft een 5,5-inch LCD-scherm met 1.080 x 1.920 resolutie. De Lenovo draait op een Snapdragon 617 processor van Qualcomm. De octa-core chipset bestaat uit 1,5 GHz Cortex A53 kernen en 1,2 GHz Cortex-A53 kernen. Grafische rekenkracht krijgt de Moto G4 vanuit de Adreno 405 en het toestel heeft 2 GB werkgeheugen met keuze uit 16GB of 32GB aan opslag. Voor iedereen die meer data kwijt wil, is er de mogelijkheid voor een microSD-kaart. De telefoon ondersteund kaarten tot 200 GB geheugen. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 13-megapixel camera achterop met f / 2,0 diafragma en dual-tone LED-flitser. Je kunt er 1080p video-opnames mee maken. Voor selfies heeft Lenovo het toestel uitgerust met een 5-megapixel camera f /2,2 diafragma. Er is een Dual SIM-model beschikbaar en de Moto G4 ondersteund Cat. 4 LTE, 802.11a / g / b / n, Bluetooth 4.1 LE, GPS en TurboPower snelladen. Stroom ontvangt het toestel uit zijn 3000 mAh batterij.

Bevindingen Moto G4

GSMArena heeft het toestel getest en ondanks de conservatieve keuze voor de Snapdagon 617 chipset reageert het toestel uitstekend. Zonder last van allerlei zware software skins rond Android, lijkt het er op dat de Snapdragon 617 echt kan schitteren in snelheid. Het toestel voert zijn taken verrassend vlot uit. De testers zijn het er over eens dat de G4 aanvoelt als een solide, goed gebouwd product.

Vorige Moto G´s waren prachtige telefoons, maar ze hadden altijd een paar specificaties lager dan hun concurrenten in de klasse. De Moto G3 had bijvoorbeeld een quad-core processor en slechts een 720p scherm. De Moto´s maakte dat dan weer goed met aspecten die andere toestellen niet hadden, stereo speakers op de G2 en de waterdichte G3.

De Lenovo Moto G4 heeft zijn concurrentie ingehaald in de meeste technische aspecten, vooral een snellere processor en niet onbelangrijk een zeer scherp en mooie beeldscherm. Het toestel heeft dan geen stereo luidsprekers of een IP-rating. De telefoon biedt speakers aan de voorkant en een waterafstotende coating binnenin.

In zijn conclusie meldt de tester dat hij zeer tevreden is met de Moto G4. Ondanks dat de behuizing niet van metaal is, voelt het toestel stevig en duurzaam aan. Er waren twijfels over de toekomst van Motorola en zijn lot na de verkoop aan Lenovo. De Chinese tech reus heeft met de nieuwe Moto G4-lijn bewezen een goede moeder te zijn voor het geliefde Moto merk. Sterker nog, het brede distributienetwerk van Lenovo helpt de Moto telefoons hun bereik te vergroten naar meer markten.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones