De geliefde Moto X in beeld, toestel keert terug in 2017

Moto X Pure

Vorige week circuleerde het gerucht dat Lenovo zijn eigen naam laat vallen en alleen nog maar Moto smartphones zal lanceren. Iets later die week vond men een volledige line-up van de mogelijke toestellen inclusief de Moto X.

Veel mensen willen niet allerlei voor geïnstalleerde programma’s op hun telefoon en wanneer ze er toch enkele mee krijgen op hun nieuwe smartphone de-installeren ze die direct. De Moto X werd in 2013 uitgebracht speciaal voor die mensen. Het toestel had niet een enorme hoeveelheid aan bloatware (‘ongewenste’ software). De X draaide op een eenvoudige Android versie die zeer dicht bij de basis van Android bleef.

De Moto X was een zeer populaire smartphone

De lancering van de Moto X in 2013 is het startsein geweest van een golf aan betaalbare smartphones die niet boordevol vol zaten met bloatware. Het toestel bleef groeien in populariteit tot het toestel uit de line-up werd gehaald in 2016. Het nieuwe gerucht suggereert dat de populaire Moto weer terug is. Lenovo zal de Moto X in 2017 weer introduceren. TechDroid heeft een afbeelding op de kop getikt van het beoogde toestel.

Moto X 2017

Moto XWe zien een aluminium design met een antenne rand of een soort stootrand. Het lijkt erop alsof de behuizing iets overloopt in de achterkant. Je oog valt direct op de camera setup. De cameraheuvel is namelijk niet langwerpig en ovaal meer. Een logische keuze want de cameraheuvel is vergelijkbaar met die van de Moto Z en ook de Moto Z Play. Welke sensoren de X krijgt is onbekend. Zo te zien is er ruimte voor één hoofdcamera en een aantal sensoren met LED flitsers. De metalen behuizing verklapt al dat Lenovo de Moto X een premium look meegeven.

Lenovo trekt zijn naam terug

Vorige week hoorde we de geruchten over Lenovo. Het merk zal geen smartphones meer produceren onder de eigen naam. Na de overname van Motorola door Lenovo was iedereen juist bang dat het merk de Moto naam zou weg moffelen. Gelukkig is niets minder waar.

Het Moto merk een de iconische Batwing blijven dus. Een keuze die waarschijnlijk te danken is aan de naamsbekendheid van de Moto’s en het creëert een meer uniforme line-up. Een slimme keuze van Lenovo? Het geeft in ieder geval wel een duidelijke scheiding tussen de laptops van het merk en de smartphones. De Chinese fabrikant zal hiermee ook kosten besparen aangezien het geen Lenovo toestellen meer ontwikkeld naast Moto’s.

 

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Reacties (2)
Dries schreef op 24 november 2016 om 14:02

graag zou ik bericht willen ontvangen wanneer de nieuwe Moto x in 2017 op de markt komt

m.v.g.
Dries

Jasper van Wezel schreef op 26 november 2016 om 11:31

Hi Dries,
Helaas hebben wij geen notificatie feature op de site.
Maar wij houden de Moto X in de gaten en als wij weten vanaf wanneer de X beschikbaar is, dan zullen we daar ongetwijfeld over schrijven.

Jasper

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones