MotoMods kosten 80 tot 300 dollar

MotoMods kosten 80 tot 300 dollar

De prijzen van de gepresenteerde MotoMods zijn bekend. De goedkoopste modulaire accessoirestuk gaat voor 79,99 dollar over de toonbank. De duurste MotoMod, de Insta-Share Projector, kost maar liefst 299,99 dollar.

Tijdens het World Tech event in San Francisco toonde Lenovo allerlei spectaculaire smartphones en gadgets. Wat dacht je van de Lenovo Phab 2 Pro, de eerste smartphone met Tango-technologie. Maar ook een smartphone en tablet met opvouwbaar scherm. Tot slot toonde het Chinese bedrijf een tweetal nieuwe Moto-smartphones: de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force.

Motorola Moto Z MotoMods

MotoMods

De Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force zijn twee high-end toestellen met onder meer een 5.5 inch AMOLED-scherm met QHD-resolutie, Qualcomm Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB intern geheugen, 13 megapixelcamera en Android 6.0.1 (Marshmallow).

Wat deze smartphones –afgezien van de high-end specificaties– zo bijzonder maakt, zijn de verwisselbare modules: de MotoMods. Met een magnetisch koppelmechanisme bevestig en ontkoppel je de afzonderlijke modules. Zo heeft Motorola onder meer een externe speaker en projector gedemonstreerd op het podium van het World Tech event. In de toekomst kunnen ontwikkelaars zelf hun eigen MotoMods ontwikkelen. Lenovo helpt ze hierbij met het MotoMods Developer Program.

Op de beursvloer in San Francisco presenteerde Lenovo vier verschillende modulaire accessoires:

  • Moto Power Pack: hiermee geef je de Moto Z en Moto Z Force tot wel 20 uur extra accucapaciteit.
  • JBL SoundBoost: dit hulpstuk geeft de mobiele telefoons van Lenovo twee krachtige externe speakers. Met de ingebouwde speaker kun je je smartphone overeind zetten zodat het geluid beter klinkt. De speakers hebben hun eigen accu die tot tien uur meegaat met een enkele lading.
  • Moto Insta-Share Projector: dit is een accessoirestuk dat als externe beamer fungeert. Hiermee projecteer je het scherm van de smartphone op een muur, wat enorm handig kan zijn bij presentaties. De projector heeft een eigen ingebouwde accu, maar die gaat slechts één uur mee.
  • Moto Style Shell: met deze verwisselbare covers personaliseer je je eigen Moto Z of Moto Z Force. Er zijn covers gemaakt van hout, metaal en leer.

Tot zover niets nieuws onder de zon. Of toch wel?

Motorola Moto Z MotoMods

Prijzen MotoMods

Jawel: de prijzen van de bovenstaande MotoMods zijn bekend geworden. Een Amerikaanse gebruiker zag de prijskaartjes van de MotoMods via de My Verizon-app.

Het goedkoopste modulaire accessoire is de JBL SoundBoost: deze externe speakers kosten 79,99 dollar. Voor de Moto Power Pack moet je 89,99 dollar op tafel neerleggen. Ook noemt de gebruiker een cover van de ontwerpster Kate Spade. Deze gaat voor 79,99 dollar over de toonbank. Het duurste koppelstuk is vanzelfsprekend de Moto Insta-Share Projector: deze kost maar liefst 299,99 dollar.

Europese prijzen zijn weliswaar niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk mag je de bovenstaande adviesprijzen één-op-één overnemen en het woord dollar vervangen door euro.

Prijs en beschikbaarheid Motorola Moto Z en Moto Z Force

De Motorola Moto Z en Moto Z Force verschijnen in september wereldwijd. De adviesprijzen zijn echter nog niet bekend gemaakt, maar bij de online retailer Coolblue kan de Motorola Moto Z nu al als pre-order besteld worden voor 399 euro. De Motorola Moto Z Force is niet te bekennen in de webwinkel van Coolblue.

Motorola Moto Z MotoMods

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones