Motorola: ‘Android Oreo komt eraan!’

Motorola: ‘Android Oreo komt eraan!’

Sommige bezitters van de Motorola Moto Z2 Force hebben van Motorola een bericht ontvangen dat zij binnenkort Android 8.0 Oreo ontvangen. De Amerikaanse smartphonefabrikant vraagt hen om nog even geduld op te brengen en over ‘enkele weken’ hun telefoon nog eens te controleren.

Dat schrijft TechDroider. De techsite kreeg een screenshot opgestuurd met de mededeling van een van haar lezers.

Android 8.0 Oreo is inmiddels al een tijdje beschikbaar. Eind augustus rolde Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem uit naar de eerste telefoons. Bezitters van een Pixel- of Nexus-telefoon kregen deze als eerste. Sindsdien is de nieuwe Android-versie uitgerold naar diverse vlaggenschepen. Ook zien we steeds meer mobiele telefoons verschijnen die out-of-the-box op Android Oreo draaien, zoals de Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ1 Compact, HTC U11 Life en Huawei Mate 10 Pro. Desalniettemin bedraagt het aandeel van Android Oreo volgens de laatste telling van het Android Developer Dashboard slechts 0,3 procent. Binnenkort krijgen we nieuwe cijfers en dan verwachten we dat het marktaandeel flinke sprongen heeft gemaakt.

Eén van de toestellen uit het assortiment van Motorola die Android Oreo krijgt, is de Motorola Moto Z2 Force. Dat bevestigde de smartphonemaker al in september, enkele weken na de bekendmaking van het nieuwe besturingssysteem. Wanneer we deze software-update tegemoet konden zien kon of wilde de fabrikant destijds niet zeggen. Het duurt in ieder geval niet lang meer. Dat wil zeggen, het duurt niet lang meer voor de bezitters van de Motorola Moto Z2 Force. Zij hebben van het bedrijf een notificatie ontvangen waarin staat het toestel binnenkort de nieuwste Android-versie ontvangt. “Het duurt waarschijnlijk nog wel even, maar kom over een paar weken nog eens terug”, zo schrijft Motorola in het bericht.

Deze toestellen krijgen Android Oreo

De Motorola Moto Z2 Force is uiteraard niet het enige toestel van Motorola die de Android Oreo-behandeling krijgt. Motorola heeft bevestigd dat de onderstaande toestellen ook de software-update tegemoet kunnen zien.

Twee toestellen die aan de lijst ontbreken zijn de Motorola Moto E4 en Motorola Moto E4 Plus. Deze toestellen blijven steken op Android 7.1.1 Nougat. Ergens is het niet zo vreemd dat zij niet op de update hoeven te rekenen. Het zijn namelijk de budgettelefoons van de Amerikaanse telefoonmaker. Motorola is waarschijnlijk van mening dat zij haar tijd en energie beter kan steken in het updaten van andere toestellen.

Welk toestel eveneens onmiddellijk opvalt, is de Motorola Moto G4 Plus. Aanvankelijk stond deze middenklasser van afgelopen jaar niet op de nominatielijst om geüpdatet te worden. Maar het bedrijf creëerde de nodige onduidelijkheid en commotie. Eerst vertelde de fabrikant dat het toestel Android Oreo zou ontvangen. Daarna verwijderde Motorola de vermelding van het toestel stiekem uit het promotiemateriaal. Dat was oplettende lezers niet ontgaan en spraken de fabrikant hier op aan. Uiteindelijk besloot Motorola om eieren voor haar geld te kiezen en de Moto G4 Plus toch aan de updatelijst toe te voegen. Destijds vertelde een woordvoerder van het bedrijf tegenover Android Police het volgende:

“Ons is opgevallen dat er fouten zijn gemaakt in onze marketingmaterialen omtrent de Android O updateplannen voor de Moto G4 Plus. Dit was een vergissing van onze kant en we bieden onze nederige excuses aan voor de miscommunicatie. Het is ons beleid dat de Moto G-serie één grote update krijgt per apparaat, maar het is belangrijk dat wij onze belofte inlossen. Dus ter aanvulling op de Android N upgrade die het toestel al heeft ontvangen, rollen wij toch een update uit voor de Moto G4 Plus naar Android O. Omdat dit een onverwachte upgrade is, zal het wel even duren voordat het in ons upgradeschema past.”

Android Oreo wordt momenteel getest voor de gehele Moto Z-lijn in Brazilië.

Over Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo heeft allerlei nieuwe features en toevoegingen gekregen van Google. Zo introduceerde de zoekmachinegigant Notification Channels. Hiermee kun je per thema of Channel aangeven welke meldingen je wel en niet wil ontvangen in het notificatiecentrum. Dus bijvoorbeeld wel politiek nieuws en technieuws, maar geen sportnieuws. Als je tegelijkertijd naar een video wil kijken en surfen op internet, dan moet je nu nog de keuze maken. Met picture-in-picture of beeld-in-beeld modus behoort dat tot het verleden en kun je beide tegelijkertijd doen.

Wanneer je nu bijvoorbeeld een e-mail ontvangt en per ongeluk de notificatie daarvan weggeeft, is het gemakkelijk om deze melding helemaal te vergeten. Met Notification Dots heb je hier geen last meer van. Bij het app-icoontje verschijnt een badge met daarin een getal van het aantal ongelezen berichten. Deze functie werkt onder meer bij WhatsApp, Messenger en Gmail. En uiteraard is de algehele stabiliteit van het besturingssysteem verbeterd en de batterijduur verder geoptimaliseerd. Zoals ieder jaar krijg je ook nu weer tientallen nieuwe emoji.

Benieuwd naar alle nieuwe functies in Android 8.0 Oreo? Lees dan het volgende stuk waarin wij tot in detail uitleggen wat je van de nieuwste Android versie mag verwachten.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding