25 april 2016 door in Motorola.

Samen met de Amerikaanse graffiti-legende Futura brengt Motorola een speciale, gelimiteerde editie uit van de recente Motorola Moto X Style. De covers van de reeks van dertig zeer snelle smartphones vormen de basis van een recent schilderij van de artiest, gemaakt in een retro-stijl.

Ondergrondse kunst

Bij graffiti-liefhebbers van het eerste uur zal de naam Futura, vroeger bekend als Futura 2000, bekend in de oren klinken. De inmiddels 60-jarige New Yorker begon zijn carrière door in de jaren zeventig het gigantische metronetwerk van de megastad illegaal met graffiti te bekladden in abstracte voorstellingen. In de jaren tachtig verwierf hij internationale faam door bij bands en kunstbewegingen creatieve voorstellingen te maken, terwijl de artiest zich tegenwoordig ook bezig houdt met grafisch ontwerpen.

Deel van het grotere plaatje

Nu retro weer snel aan populariteit wint, komt dit samenwerkingsverband tussen de telefoonfabrikant en deze kunstenaar niet uit de lucht vallen, aldus Mashable. Dat uit zich in een cluster van dertig smartphones, die in technisch opzicht hetzelfde zijn ten opzichte van hun standaard evenkniën die uit de fabriek rollen. Het unieke aan deze Motorola Moto X Style Pure Edition-telefoons is dat ze samen een rechtlijnig kunstwerk vormen. Zij kosten per stuk 350 Amerikaanse dollars, omgerekend bij benadering 350 euro. Bij deze prijs krijgt de trotse eigenaar zijn bezit verpakt in een houten box, en maken de toestellen gebruik van een metalen behuizing, gecombineerd met plastic.

Op dit moment is het echter onbekend hoeveel telefoons op het moment van schrijven verkocht zijn door Stefan’s Head, waarmee de twee partijen samenwerken. Dit Amerikaanse bedrijf richt zich op de verkoop van exclusieve objecten via SMS-diensten. Mocht u een gokje willen wagen en een dergelijke exclusieve telefoon willen aanschaffen, dan kunt u natuurlijk altijd een tekstbericht sturen naar de firma.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones