Motorola Moto C en C Plus duiken op

Motorola Moto C en C Plus duiken op

Het houdt maar niet: er lekken alweer renders van nieuwe Motorola toestellen. Ditmaal zijn de Motorola Moto C en diens grotere broer, de C Plus, aan de beurt. In dit artikel bespreken wij de toestellen met jou aan de hand van de beschikbare informatie. 

Motorola Moto C specificaties

De Motorola Moto C zal een zogenaamde instapper zijn. Een betaalbaar, betrouwbaar toestel voor een groot publiek dus. Motorola doet het de laatste jaren sowieso uitstekend in het lagere segment. Wat te denken van de Motorola Moto E uit 2015? Betaalbaarheid is Motorola’s nieuwe specialisatie, zo ook bij de Moto C. De Motorola Moto C zal beschikbaar zijn in de kleuren goud, zwart, rood en zilver. Het toestel heeft een beeldschermdiagonaal van 5 inch met resolutie van 854 bij 480 pixels. Hij beschikt over een MediaTek quad-core processor onder de motorkap met 1 GB aan beschikbaar werkgeheugen.

Qua intern geheugen zijn er vermoedelijk twee versies op komst: een met 8 GB en een met 16 GB. Bij beide toestellen zal het mogelijk zijn om een extra micro SD-kaart te plaatsen, indien je meer ruimte nodig hebt. Ook qua connectiviteit zal er verschil tussen de twee versies. De eerste versie met 8 GB aan intern geheugen beschikt namelijk over 3G, terwijl de 16 GB versie over 4G beschikt.

Aan de achterkant maak je foto’s met behulp van de 5 megapixelcamera. Deze camera heeft onder meer LED-flitser en autofocus tot zijn beschikking. Aan de voorkant maak je selfies met een 2 megapixelcamera. Ook deze camera beschikt over flitser. Het toestel heeft tot slot een 2350mAh batterij en draait uiteraard op Android 7 Nougat.

Motorola Moto C specificaties

De Motorola Moto C Plus is net zo groot als zijn bijna gelijknamige wederhelft. Ze delen dus dezelfde beeldschermdiagonaal, namelijk 5 inch. Waarom heet dit toestel dan de Plus, vraag jij je vast af. Het verschil zit hem in de resolutie. De C Plus heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels terwijl het basismodel het ‘maar’ met 854 bij 480 pixels moet doen. Ook heeft de Plus een fors grotere batterij, namelijk een met maar liefst 4000mAh capaciteit. De naam Plus verwijst ook naar de standaard grotere opslagcapaciteit: de Plus wordt namelijk standaard met 16 GB aan intern geheugen geleverd. Uiteraard valt er ook een extra micro SD-kaart te plaatsen voor meer opslag.

Qua chipset is de Plus wel gelijk aan zijn wederhelft en beschikt hij dus eveneens over een MediaTek quad-core processor. Er valt bij dit model wel te kiezen op het gebied van werkgeheugen. Er wordt een versie met 1 GB en een versie met 2 GB geproduceerd. Aan de achterkant maak je foto’s met behulp van een 8 megapixelcamera. Deze camera zal beschikken over LED-flitser en beeldstabilisatie. Aan de voorkant maak je selfies met behulp van een 2 megapixelcamera welke eveneens over een flitser zal beschikken. Uiteraard draait het toestel op Android 7 Nougat. Net zoals het basismodel, zal ook de C Plus in zowel goud, zwart, rood en zilver geleverd worden.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones