Motorola Moto C Plus ontvangt veiligheidsupdate

Motorola Moto C Plus ontvangt veiligheidsupdate

Ben jij in het bezit van een Motorola Moto C Plus? Dan kun je binnenkort een update voor je toestel verwachten. Deze update zorgt ervoor dat het veiligheidsniveau wordt bijgewerkt naar dat van juni. De update rolt in fasen uit en je ontvangt automatisch een melding zodra hij klaar staat om te downloaden. 

De Motorola Moto C en Motorola Moto C Plus kwamen eerder dit jaar uit en zijn te classificeren als echte budgettelefoons. De toestellen combineren degelijke prestaties met een zeer gering prijskaartje. De Motorola Moto C Plus is bijvoorbeeld al in huis te halen voor nog geen honderd euro. Geen geld. Wel zie je vaak bij budget telefoons dat je inlevert op bepaalde aspecten qua kwaliteit. Dit is ook van toepassing op de Moto C Plus. Zo ontvangt het toestel nu pas de veiligheidsupdate die de software bijwerkt naar de versie van juni. Vandaag maakt Motorola namelijk op diens officiële forum bekend dat er vanaf vandaag een veiligheidspatch uitrolt. Deze update werkt jouw Android beveiligingsniveau bij naar het niveau van 5 juni.

Traag updatebeleid

Beveiliging is een cruciaal onderdeel van ieder toestel. Motorola telefoons draaien op een relatief kale versie van Android. Android is op diens beurt weer eigendom van Google, uiteraard bekend van de zoekmachine. Vooraleer een update derhalve uitkomt, dienen beide partijen het ‘eens’ te worden over de inhoud hiervan. Daarom duurt het af en toe vrij lang voordat een update uitkomt, zo ook in dit geval. Spijtig aangezien een goede beveiliging cruciaal is. Helaas komt het vaker voor bij budgettelefoons dat men geen haast maakt het distribueren van de updates. Duurdere telefoons krijgen veelal de voorkeur. De patch van vandaag rolt OTA uit. Dit houdt in dat je vanzelf een melding ontvangt zodra hij voor jouw toestel klaar staat.

Denk er bij het updaten aan dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk, over een volle accu beschikt en een grondige back-up maakt. Mocht er iets misgaan, verlies je geen bestanden.

Over de Motorola Moto C Plus

De Motorola Moto C Plus huisvest aan de voorzijde 5 inch scherm welke wordt omhuld door een kunststof behuizing. De schermranden lopen naadloos door in de zijkanten die via een kleine kromming doorlopen in de symmetrisch vormgegeven achterzijde. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een quad-core processor met 16 GB opslag. De hoofdcamera aan de achterkant heeft een resolutie van 8 megapixels terwijl de variant aan de voorzijde over 2 megapixels beschikt. Het toestel beschikt over een immense 4000 mAh accu welke ook nog eens zelfstandig te vervangen is.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Riny van den Boom schreef op 17 december 2017 om 16:28

Ik probeer mijn Motorola Moto C plus te updaten maar dat lukt niet.
Er wordt gedownload en als ik dan de update wil installeren start het toestel opnieuw op en staat het logo van android in beeld en daar onder staat FOUT.
Verder doet het toestel dan niets meer daardoor is ook een 32 gb micro SD card onbruikbaar geworden.
Wat gaat er niet goed of doe ik fout ?
Bij voorbaaat dank voor uw reactie.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones