Motorola Moto E3 officieel gelanceerd

Motorola Moto E3 officieel gelanceerd

Lenovo heeft donderdagavond zijn nieuwste budgetsmartphone uit de doeken gedaan: de Motorola Moto E3. Ten opzichte van het model van afgelopen jaar –de Motorola New Moto E, door sommigen ook wel Motorola Moto E (2015) genoemd– is de derde generatie net wat groter en krachtiger dan zijn voorgangers. Ook heeft de camera een bescheiden upgrade gekregen. Het ziet er naar uit dat dit de goedkoopste telefoon van het jaar gaat worden voor Lenovo –de Chinese smartphoneproducent is immers eigenaar van de mobiele tak van Motorola.

De Moto E is de budgetlijn van Lenovo. De eerste Motorola Moto E werd medio 2014 gelanceerd. De low-end telefoon was dermate populair dat de smartphoneproducent besloot om het toestel het jaar daarop opnieuw te lanceren, zij het net wat krachtiger. Dat is ook ditmaal het geval. Op de specificaties komen we even verderop terug.

Het middensegment van Lenovo komt voor rekening van de onlangs gepresenteerde Moto G4-serie. Deze bestaat uit de Motorola Moto G4, Motorola Moto G4 Plus en Motorola Moto G4 Play. De eerste twee modellen zijn inmiddels in ons land verkrijgbaar, de derde wordt volgens de geruchten begin augustus verwacht en gaat naar verwachting zo’n 160 euro kosten. De high-end reeks werd begin juni aangekondigd op Lenovo Tech World, bestaande uit de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force. De vlaggenschepen worden later deze zomer in ons land verwacht.

Motorola Moto E3Specificaties Motorola Moto E3

De Motorola Moto E3 heeft een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 294 ppi. Het display heeft een ingebouwde “smudge-resistant screen protector”, zo bevestigt Lenovo tegenover The Verge. Zijn voorganger moest genoegen nemen met een 4.5 inch scherm, die overigens ook een HD-resolutie had. Onder de motorkap schuilt een quadcore-processor. Wie de chipfabrikant is of hoe hoog de kloksnelheid ligt laat Lenovo in het midden.

Het werkgeheugen (RAM) bedraagt slechts 1GB. Standaard krijg je slechts 8GB intern geheugen. Daar moet je uiteraard nog een deel van afhalen, omdat het besturingssysteem (Android Marshmallow) en vooraf geïnstalleerde applicaties ook de nodige ruimte in beslag nemen. Naar schatting houd je slechts zo’n 4.5GB tot 5GB aan vrije ruimte over voor al je foto’s, video’s, apps en andere bestanden. Gelukkig kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met een microSD-kaart, al is niet bekend tot hoeveel.

Achterop vinden we een 8 megapixelcamera met LED-flitser, aan de voorzijde een 5 megapixelcamera waarmee je selfies schiet of videogesprekken voert. Naast WiFi en Bluetooth beschikt de Motorola Moto E3 over de welbekende standaard connectiviteitsmogelijkheden, waaronder GPS, microUSB 2.0 en 4G/LTE. De batterij is maar liefst 2.800 mAh, wat in onze ogen wel erg veel is gezien het beperkte schermformaat en de lage resolutie. Tot slot heeft de Moto E3 een waterdichte behuizing en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste Androidversie die momenteel op de markt is.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Motorola Moto E3 in ons land in de schappen ligt is niet bekend, hoewel links en rechts september wordt geroepen. Dat is het tijdstip dat het toestel in het Verenigd Koninkrijk in de winkels verschijnt. Daar gaat hij over de toonbank voor 99 pond, omgerekend zo’n 120 euro. Naar verwachting zal de Moto E3 ongeveer dezelfde prijs krijgen in ons land.

Het is jammer dat de kleinste telefoons van Motorola dit jaar 5 inch zijn. Zoals Apple wel heeft bewezen met zijn iPhone SE is er wel degelijk een markt voor kleinere, compacte mobiele telefoons.

Motorola Moto E3

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones