11 september 2014 door in Motorola.

1633584382_1356194180Wat kan het toch snel gaan. Vorige week presenteerde Motorola de Motorola Moto G en deze is inmiddels al verkrijgbaar in ons kikkerlandje. Er werd verwacht dat deze pas eind september op de markt zou komen. De ‘New Moto G’ is de opvolger van de vorige Moto G en heeft een groter scherm en een hoogwaardige behuizing. 

Het is een typische budgetsmartphone. De Moto G biedt namelijk alles wat een smartphone hoort te bieden, voor een niet al te hoge prijs. Door de krachtige 1,2 GHz-processor hoef je niet bang te zijn dat apps steeds traag zijn of vastlopen. Er is 8 GB aan opslagruimte ingebouwd wat je kunt uitbreiden met een microSD-kaartje.

Verbeteringen

Het scherm telt nu 5 inch in plaats van 4,5 inch en heeft een resolutie van 720×1280 pixels. De  camera is verbeterd van 5 megapixels naar 8 megapixels. De frontcamera telt 2 megapixels. De speakers zijn verplaatst naar de voorkant. Daardoor is stereogeluid mogelijk. Ze zijn boven en onder het scherm geplaatst.

De Moto G draait op de laatste update van Android (4.4 Kitkat). Daarbij doet de telefoonfabrikant de belofte voor een snelle update naar Android L. Het toestel krijgt helaas geen 4G-ondersteuning mee.

Goed in de markt

De vorige Motorola Moto G lag aardig goed in de markt. Zo was 6 procent van het aantal verkochte smartphones in het Verenigd Koninkrijk een Moto G. Dat is veel als je bedenkt dat Motorola al een tijd geen aansprekend toestel meer had gemaakt.

Je kunt de nieuwe Motorola Moto G personaliseren door verwisselbare backcovers. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 185 euro.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones