‘Motorola Moto Z komt met 6 modulaire...

‘Motorola Moto Z komt met 6 modulaire...

Door het uitlekken van de namen voor de modulaire accessoires van Motorola, is er meer bekend geworden over de functionaliteit ervan.

Eerder schreef ik voor Telefoonabonnement.nl een bericht over de naamswijziging die Motorola gaat doorvoeren voor zijn smartphonelijn. De Amerikaanse smartphonemaker neemt namelijk afscheid van de merknaam Moto X en gaat deze vervangen door Moto Z. Tenminste, zo gaat het gerucht: tot op heden heeft Motorola zijn plannen niet officieel kenbaar gemaakt.

Zo zagen we onlangs de eerste foto’s van de Moto X4 voorbijkomen. Dit model naar verluidt in twee varianten die intern bekend staan onder de noemer Motorola Vertex en Motorola Vector Thin. De eerste uitvoering is het instapmodel dat te vergelijken is met de Motorola Moto X Play, de tweede het vlaggenschip dat zich het beste laat vergelijken met de Motorola Moto X Style.

MotoMods

Naast zeer degelijke specs komen beide toestellen met innovatieve feature die het bedrijf heeft afgekeken van de LG G5: modulaire accessoires. Zoals gezegd heeft de functionaliteit veel weg van de LG G5, maar de implementatie ervan verschilt wezenlijk. Terwijl je bij de LG G5 de onderkant van de smartphone loshaalt en vervangt door een module, worden deze bij de Moto Z Style en Moto Z Play bevestigd met magneten op het achterpaneel.

Tot op heden was alleen het bestaan van deze modulaire accessoires of MotoMods genoemd, maar inmiddels is er nieuwe informatie opgedoken die meer prijsgeven over de mogelijkheden. Het gaat weliswaar alleen om de namen, maar deze zijn veelzeggend.

Motorola Moto Z

Via HelloMotoHK, een site die de laatste ontwikkelingen omtrent Motorola nauwlettend in de gaten houdt, noemt een zestal verschillende modules:

  • Pro Camera Mod
  • Adventure Mod
  • Theater Mod
  • Stereo Mod
  • Power Mod
  • Style Mod

De eerste module geeft de standaardcamera van de Moto Z Style en Play extra cameramogelijkheden, zoals meer megapixels, optische beeldstabilisatie en optische zoom. De Theater Mod is waarschijnlijk een compact beamer die je in combinatie met de mobiele telefoon kunt gebruiken. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de pico projector, waar al eerder over werd gesproken door Evan Blass.

De Stereo Mod geeft de Moto Z Style en Play stereospeakers, al dan niet in combinatie met meer audio-opties. De Power Mod geeft de accu meer power waardoor hij langer meegaat. Waar de Style Mod en Adventure Mod voor dienen is een raadsel: misschien zijn het beschermhoezen voor de smartphone die hem volledig stof- en waterdicht maken of hem er extra sierlijk eruit laten zien.

Motorola Moto X4Specificaties Motorola Moto Z Style en Moto Z Play

De exacte specificaties van de Motorola Moto Z Style en Moto Z Play zijn uiteraard nog niet bekend. Dat wil niet zeggen dat de geruchtenmotor op volle toeren draait. De laatste geruchten suggereren dat beide smartphones een 5.5 inch AMOLED-scherm krijgen, maar met verschillende schermresoluties: de Moto  Z Play heeft een FHD-resolutie (1920 bij 1080 pixels), de duurdere Moto Z Style een Quad HD-resolutie (2560 bij 1440 pixels).

Dan de verschillen. De Motorola Moto Z Play moet genoegen nemen met een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor met 2GB of 3GB werkgeheugen, 16GB of 32GB intern geheugen, een 13 megapixelcamera en een 2.600 mAh batterij. De Motorola Moto Z Style is krachtiger en krijgt naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, 3GB of 4GB RAM, 32GB intern geheugen, een 16 megapixelcamera met laser-autofocus en Phase Detection Autofocus (PDAF) en een 3.500 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Op donderdag 9 juni houdt Lenovo een persevenement in San Francisco waar het mogelijk de nieuwe toestellen onthult. Lenovo? Waarom worden de toestellen niet door Motorola aangekondigd? Dat komt door de overname van Motorola Mobility door Lenovo begin 2014: hierdoor bezit het Chinese technologiebedrijf de merknaam Moto. Als één of beide toestellen op dit podium worden onthuld, dan lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Motorola uitnodiging voor donderdag 9 juni 2016

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones