Moto Z back
1 augustus 2016 door in Motorola.

Het is niet de eerste keer dat we vernemen dat Lenovo aan een nieuwe Moto-telefoon werkt. Deze staat bekend onder de naam Motorola Moto Z Play. Ditmaal is het midrange toestel in volle glorie te bewonderen op een aantal foto’s die via de Google+ account van HelloMotoHK zijn opgedoken.

Begin juni hield Lenovo een persevenement –Lenovo Tech World– waar het verschillende nieuwe telefoons uit de doeken deed. Zo zagen we de Moto Z-reeks en PHAB2-familie voorbijkomen. In de eerstgenoemde reeks onthulde de Chinese smartphonemaker een tweetal vlaggenschepen: de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force.

De media verwachtten dat Lenovo het podium zou gebruiken om nog een derde telefoon in deze reeks aan te kondigen: de Motorola Moto Z Play, de budgetuitvoering van de Moto Z-serie. Dat was echter niet het geval. Sindsdien hebben we echter diverse aanknopingspunten gezien dat dit toestel wel degelijk in de maak is. Afgelopen weekend zagen we opnieuw een aanwijzing dat het toestel wel degelijk in de maak is, ditmaal in de vorm van een aantal foto’s.

Motorola Moto Z Play

Motorola Moto Z Play op de foto

We kunnen diverse zaken opmaken als we naar de foto’s kijken. Om te beginnen gaat de Motorola Moto Z Play door het leven als de Moto Vector. Zijn twee grotere, krachtigere broers stonden intern bekend onder de namen Motorola Vertex en Motorola Vector Thin alvorens ze officieel werden gepresenteerd. Verder zien we dat de Moto Z Play qua vormgeving vrijwel identiek is aan zijn voorgangers.

Aan de onderzijde zien we een aantal kleine puntjes. Dit zijn magnetische aanhechtingspunten waarmee modulaire accessoires aan te hechten en los te koppelen zijn. Dezelfde feature kennen we reeds van de Moto Z en Moto Z Force, maar komt dus ook terug in de budgetuitvoering van deze toestellen. Tot slot zien we aan de voorkant een fysieke Home-knop. Mogelijk is deze uitgerust met een vingerafdrukscanner, maar daarover kunnen we op dit moment niets met zekerheid nog zeggen.

Motorola Moto Z Play

Specificaties Motorola Moto Z Play

Doordat we de Motorola Moto Z Play eerder voorbij zagen komen in de database van AnTuTu, weten we dat hij over behoorlijk krachtige specs beschikt. Zo heeft het toestel naar verluidt een 5.5 inch AMOLED-scherm met een FHD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. De telefoon wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor met een kloksnelheid van 2.0GHz, Adreno 506 GPU, 3GB RAM en 32GB aan opslag. In hoeverre je het geheugen kunt uitbreiden met een microSD-kaart is onduidelijk.

De Motorola Moto Z Play is verder uitgerust met een 16 en 5 megapixelcamera en draait vanaf het allereerste moment op Android 6.0.1 (Marshmallow). De accu heeft een capaciteit van 3.500 mAh en zou dus makkelijk een hele dag mee moeten kunnen zonder het toestel tussentijds te moeten opladen. De overige specificaties zijn vooralsnog onbekend.

Of en wanneer de Motorola Moto Z Play naar ons land komt is niet bekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje dat aan het toestel hangt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones