8 september 2014 door in Motorola.

motorola-logo (1)Motorola heeft de opvolger van de Moto X onthuld. Het toestel zal dezelfde naam krijgen, maar wel enkele ingrijpende veranderingen ondergaan. De Motorola Moto X is erg krachtig en zal vrijwel direct naar Nederland komen.

Het ontwerp van de Moto X is vrijwel hetzelfde gebleven als zijn voorganger, hoewel het toestel met 5,2 inch wel iets groter is geworden. Nieuw is de aluminium rand rond het toestel, die er voor moet zorgen dat de telefoon wat hoogwaardiger aanvoelt.

Bijzonder is ook dat de telefoon naar hartenlust kan worden aangepast. Deze mogelijkheid wordt helaas niet in Nederland uitgerold, maar in de Verenigde Staten kunnen gebruikers de achterkant bijvoorbeeld een houten of lederen bekleding geven.

Specificaties

Het 5,2 inch-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel draait op een Snapdragon 801-processor die een kloksnelheid heeft van 2,5 GHz. Dat is een stuk krachtiger dan de vorige Moto X, die het nog moest doen met 1,3 GHz. Deze processor wordt ook veel in andere toptoestellen van onder andere Samsung en Sony gebruikt.

Daarnaast beschikt de Moto X over 2 GB RAM en 16 of 32 GB intern geheugen. Voor Nederlanders is de keus daarin echter beperkt: in de Nederlandse winkels zal alleen de 16 GB-versie te koop zijn. Het is helaas niet mogelijk om het geheugen met microSD uit te breiden.

Verder heeft de Moto X een accucapaciteit van 3200 mAh. De camera is ook beter dan bij zijn voorganger, namelijk 13.0 megapixel. De selfiecamera op de voorkant maakt foto’s van 2.0 megapixel.

Beschikbaarheid

Hoewel niet alle functies in Nederland beschikbaar zullen komen, is het toestel wel vrijwel direct in de Nederlandse winkels te koop. Wanneer de telefoon precies uitkomt is nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat Moto X vanaf eind 2014 beschikbaar zal komen. Het toestel zal ongeveer 550 euro gaan kosten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones