Motorola patenteert zelf helend scherm

Laat jij je telefoon nog weleens op de stenen kletteren? Dan heeft Motorola wellicht dé oplossing voor jou. Het bedrijf heeft namelijk een patentaanvraag ingediend voor een zichzelf helend scherm. Hoe deze techniek precies in elkaar steekt, lees je in dit artikel.

Motorola is al geruime tijd bezig met het zo goed mogelijk uitrusten van diens telefoonschermen. Zo beschikt de Motorola Moto Z2 Force over een ShatterShield. Hiermee bestaat de bovenste laag van het scherm niet uit glas, maar uit een bepaald soort plastic. Alhoewel dit materiaal relatief snel krast, breekt het niet. Getuige onderstaande patentaanvraag lijkt het bedrijf echter nog een stapje verder te willen gaan en een volledig zichzelf helend scherm op de markt te willen brengen. Deze nieuwe techniek staat echter nog in de kinderschoenen en of er op korte termijn een werkzaam exemplaar wordt gepresenteerd, valt nog maar te bezien.

Zo werkt het

In de patentaanvraag wordt duidelijk dat Motorola van plan is om een beeldscherm van polymeer te maken. Dit beeldscherm zal hierbij ‘slim’ zijn en dus bewust zijn van diens omgeving. Hierbij detecteert het toestel automatisch oneffenheden in het scherm zoals bijvoorbeeld een barst. Wanneer dit het geval is, laat de telefoon een notificatie zien aan de gebruiker in kwestie. Deze kan ervoor kiezen om actie te ondernemen, of het simpelweg zo te laten. Wanneer de gebruiker tot actie overgaat komt het slimme scherm in het spel. Onder het polymeer materiaal zitten namelijk verwarmingselementen die op dit moment geactiveerd worden. Dankzij de hitte vervormt het bovenliggende glas en herstelt het naar diens originele vorm. Dankzij de speciale software weet het beeldscherm immers hoe hij eruit moet zien.

Wanneer mogen we de techniek verwachten?

Klinkt tof toch? De toekomst is nu, zo lijkt ons. Echter moeten we er wel bij vermelden dat het waarschijnlijk nog zeer lang gaat duren voor we een werkzame versie van dit model gaan tegenkomen. Daarbij voegt Motorola bij de aanvraag toe dat men verwacht dat het nog behoorlijk lang gaat duren voordat men een werkend prototype van de grond krijgt. Ook schrijft men dat de techniek in eerste instantie niet in staat zal zijn om iedere barst perfect te herstellen. Wanneer een hele hap uit het scherm is verdwenen, is ook de betreffende chip verdwenen. Hierdoor weet het verwarmingselement onder het scherm niet meer wat hij nou precies moet herstellen. Een tijdslot geeft het bedrijf dan ook niet. Heel verstandig, zo lijkt ons.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones