Motorola start met Nougat-update naar Moto G4 en G4 Plus

Motorola start met Nougat-update naar Moto G4 en G4 Plus

Motorola is vrijdag begonnen met het uitrollen van Android 7.0 Nougat naar de Motorola Moto G4 en Motorola Moto G4 Plus. Het zijn de eerste toestellen van de Amerikaanse smartphonemaker die de allernieuwste versie van Googles besturingssysteem krijgen. De update wordt geleidelijk uitgerold. Wanneer deze naar ons land komt is jammer genoeg niet bekend.

Dat blijkt uit de release notes die Motorola online heeft gezet.

Begin oktober maakte Motorola zijn updateplannen bekend. De smartphonemaker publiceerde een lijst waarop de smartphones vermeld stonden die konden rekenen op een update naar Android Nougat. Wat onmiddellijk opviel aan de samenstelling van de lijst is dat niet alleen de nieuwste toestellen als de Motorola Moto G4 en Motorola Moto Z hiervoor in aanmerking komen, maar ook oudere modellen als de Motorola Moto X Style en Motorola Moto X Play. Grote ontbrekende op deze lijst was de Motorola Moto E3, een budgettoestel dat begin september naar ons land is gebracht.

Nieuw in Android Nougat

De Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus zijn de eerste telefoons van de Amerikaanse smartphonemaker die de Android Nougat behandeling krijgen. Deze gaat gepaard met een groot aantal verbeteringen en toevoegingen. Zo is het straks mogelijk om twee apps tegelijkertijd naast elkaar te draaien. Deze activeer je door de Recent App Switcher ingedrukt te houden. Door twee keer achter elkaar op deze knop te drukken schakel je tussen de twee meest recente apps (vergelijkbaar met de Alt + Tab toetscombinatie op Windows).

Daarnaast is het straks mogelijk om vanuit het berichtencentrum direct te reageren op binnengekomen notificaties. Je hoeft dus niet eerst je toestel te ontgrendelen en de bijbehorende app te openen om te reageren. Ook worden berichten voortaan per app gegroepeerd in een bundel. Uiteraard mag je ook rekenen op een groot aantal verbeteringen die de stabiliteit en prestaties van het besturingssysteem ten goede komen.

Tot slot heeft Motorola enkele features toegevoegd die exclusief voor zijn toestellen beschikbaar zijn. Eén daarvan is ‘Swipe to shrink the Screen’. Daarmee maak je het scherm kunstmatig klein zodat éénhandsbediening eenvoudiger wordt. Exclusief voor de Moto G4 Plus –dat is namelijk het enige toestel in de Moto G4-serie met vingerafdrukscanner– is het straks mogelijk om het scherm te vergrendelen en ontgrendelen met de vingerafdruksensor.

Motorola Moto G4-familie

Specificaties Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus

De Motorola Moto G4 heeft een 5.5 inch Full HD-scherm met een HFD-resolutie en wordt aangedreven door de 1.5GHz Qualcomm Snapdragon 617 octa-core processor geplaatst. Deze wordt gecombineerd met een Adreno 405 GPU, 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. De opslagcapaciteit is eventueel met microSD-kaart uit te breiden tot 128GB.

De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels met f/2.0 diafragma en dual-LED flash. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera met Display Flash en een groothoeklens die 84 graden bestrijkt. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh en ondersteunt TurboPower. Dankzij deze snellaadtechniek hoef je de Moto G4 maar een kwartiertje aan de lader te hangen voor zes uur spreektijd. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n) is er tevens ondersteuning voor Bluetooth 4.1 (LE), A-GPS, microUSB, 4G-connectiviteit en VoLTE. Een ingrijpende Android-skin is afwezig, waardoor je een nagenoeg stock Android-ervaring krijgt.

De Motorola Moto G4 Plus heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Grootste verschillen zijn de primaire camera –deze heeft een resolutie van 16 megapixels in plaats van 13– en de vingerafdruksensor aan de voorzijde.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones