Naam Samsung Galaxy Note 7 bevestigd

Naam Samsung Galaxy Note 7 bevestigd

Het ziet er naar uit dat we eindelijk duidelijkheid hebben over de naam van het volgende vlaggenschip van Samsung. Uit een logo dat online is verschenen zou blijken dat het nieuwe toptoestel door het leven gaat als de Samsung Galaxy Note 7.

Het is Evan Blass die het logo vandaag via zijn Twitter account lekte. De kwaliteit ervan laat enigszins te wensen over, maar hij ziet er legitiem uit.

Het gerucht gaat al langer de ronde dat Samsung de Note 6 overslaat en direct overgaat naar de Samsung Galaxy Note 7. De reden hiervan is simpel: de huidige vlaggenschepen kennen we als de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Het zou dan raar zijn als het nieuwe toptoestel dan met serienummer 6 zou rondlopen: dat wekt de indruk alsof het om een gedateerde smartphone gaat, het model van afgelopen jaar.

Dat is uiteraard niet waar –de Samsung Galaxy Note 7 is de opvolger van de Galaxy Note 5 die jammer genoeg nooit in ons land is uitgebracht– want de telefoon is in hetzelfde jaar uitgebracht als de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De naam Galaxy Note 6 zou echter een ander beeld scheppen. Vandaar dat het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern voor de naam Samsung Galaxy Note 7 heeft gekozen.

En zo vreemd is het toch niet dat een fabrikant een nummer overslaat? Microsoft deed immers precies hetzelfde toen het Windows 10 lanceerde als opvolger van Windows 8.1.

Samsung Galaxy Note 7 conceptfoto

Conceptfoto van de Samsung Galaxy Note 7

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

Door de vele geruchten die al weken de ronde doen op internet, ‘weten’ we wat voor specificaties de Samsung Galaxy Note 7 huisvest. Zo heeft de phablet volgens de geruchten een beeldscherm met een beelddiagonaal van 5.8 inch met QHD-resolutie. Onder de motorkap krijgen we hoogstwaarschijnlijk een iets snellere uitvoering van de Exynos 8 of een Qualcomm Snapdragon 823 quadcore-processor. Het werkgeheugen bedraagt 6GB, de opslagcapaciteit begint bij 32GB.

Aan de achterkant vinden we een enkele 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-pixeltechnologie, een techniek die we kennen van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De camerasoftware is dan ook van deze telefoons overgenomen en vervolgens zijn uitgebreid en verbeterd. De batterij is goed voor een vermogen van 4.000 mAh.

Verder krijgt Samsung Galaxy Note 7 naar verluidt een Adreno 530 GPU, USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow). Het toestel wordt naar verluidt begin augustus onthuld en ligt enkele weken later al in ons land in de schappen. De adviesprijs zou vastgesteld zijn op 799 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones