Nederlanders willen steeds grotere smartphone

Nederlanders willen steeds grotere smartphone

Wij Nederlanders willen steeds vaker een 5-inch smartphone. Dat stelt Telecompaper op basis van onderzoek. De vraag naar 5-inch smartphones wordt steeds groter. Toch geven we op dit moment nog vooral de voorkeur aan kleinere smartphones. Want als we echt mogen kiezen, doe ons dan maar een 4,4 inch smartphone!

Het onderzoek is uitgevoerd onder 3500 mensen.

Groter scherm

De Nederlandse smartphonemarkt groeit letterlijk en figuurlijk, want de smartphoneschermen worden steeds groter. Zo had 13 procent van het aantal smartphones in 2013 een formaat van 5 inch of groter. Nu in 2015 ligt dat aantal op 40 procent. Dat is een flinke groei in de tussentijd!

Dat grotere aantal zie je onder andere meteen terug bij de lancering van de Samsung Galaxy S6, iPhone 6 (Plus) en HTC One M9.

Kleinere smartphones

De vraag naar grotere (5-inch) smartphones groeit dus. Maar intussen geven we vooral nog de voorkeur aan 4,4 inch smartphones. Dat aantal lag in 2013 nog een halve inch lager: 4,3 inch.

De groeiende belangstelling voor grotere smartphones gaat ten koste van kleinere smartphones, zegt Telecompaper. In 2009 was 78 procent van de gelanceerde smartphones tussen de drie en vier inch. In 2004 was dit drastisch verminderd tot 2,4 procent. Echter was steeg dit aantal weer een beetje in de eerste maanden van dit jaar: nu wordt het aantal op 4,5 procent gezet.

6-inch smartphones

Wat betreft smartphones met een 6 inch-scherm is de groei hiervan gestegen, maar niet zoveel als de 5-inch smartphone. In 2013 wilde 4,6 procent van de Nederlandse smartphonegebruiker een 6-inch telefoon. In 2015 ligt dit aantal op 5,2 procent.

En dan heb je nog de mensen die het niks uitmaakt, zolang ze maar kunnen bellen, sms’en en/of internetten. Dat zijn nu een op de tien Nederlanders. Dat is minder dan twee jaar terug; toen lag dit aantal op 14 procent.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones