Next Lock Screen: geen ontgrendeling meer nodig

Schermafbeelding 2014-10-25 om 17.50.22Microsoft heeft een nieuwe Android-app uitgebracht: Next Lock Screen. Met Next Lock Screen is het mogelijk om direct toe te krijgen tot iets als een gemist gesprek of een inkomende e-mail, zonder dat je daarvoor het toegangsscherm hoeft te ontgrendelen. Deze app is een resultaat van Microsoft’s interne Garage Project en poogt je leven een stukje makkelijker te maken.

Makkelijker

Wat Microsoft betreft zal deze app de productiviteit van jou als gebruiker verhogen. Met Next Lock Screen moet het makkelijker worden om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een gemist gesprek of de kalender-items. Ook mensen bellen of een sms’je versturen: no problem!

Voor conference calls is ook een optie, ook die heeft geen ontgrendeling nodig. De enige voorwaarde daarvoor is wel dat deze van tevoren ingepland staat in je kalender. Verder kun je een overzicht bekijken van je laatste activiteiten, zoals een telefoongesprek of een ingevoerde kalender-item.

Profielen

De app kent drie profielen: werk, thuis en onderweg. De app zal leren op welke plekken jij welke apps gebruikt. Op basis daarvan zal de app je per locatie je favoriete apps tonen en ben je dus minder lang aan het zoeken. Ook kun je je zaklamp of Bluetooth aan of uit zetten.

Garage Project

In het Garage Project werken ontwikkelaars aan eigen programma’s. De tijd daarvoor is vrij besteedbaar, die krijgen ze toegewezen van het bedrijf. Het project is opgezet om de bedrijfscultuur bij Microsoft een boost te geven. CEO Nadella gaf eerder al aan dat hij meer ruimte voor experimenten wilde.

Met haar apparaten is het voor Microsoft lastig om te concurreren met grote namen als Apple en Android. Het is niet de eerste keer dat Microsoft apps uitbrengt op concurrerende platformen. Je kunt ‘m in ieder geval nu downloaden in de Google Play Store.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones