Nfc-chip in iPhone 6 niet voor developers beschikbaar

Near Field Communication (NFC)De nfc-chip die Apple in de iPhone 6 en 6 Plus heeft verwerkt wordt volledig afgeschermd. De Amerikaanse technologiegigant wil niet dat de chip door ontwikkelaars wordt gebruikt. Het bedrijf heeft aan Cult of Mac laten weten nfc (near field communication) vooralsnog alleen te gebruiken voor Apple Pay.

De iPhone 6 en 6 Plus zijn de eerste toestellen van Apple die de nfc-technologie ondersteunen. Daarin loopt Apple achter op veel Android-apparaten, die vaak al jaren over de chip beschikken. De nfc-technologie maakt het mogelijk om apparaten met elkaar te laten communiceren.

Near field communication

Zo wordt nfc bijvoorbeeld gebruikt in de OV-chipkaart voor het in- en uitchecken. Daarnaast wordt het dus ook in veel smartphones gebruikt, bijvoorbeeld om een speaker te koppelen, bestanden met andere apparaten uit te wisselen of bepaalde instellingen te activeren.

Smartphonefabrikant Sony levert bij sommige toestellen zelfs speciale nfc-buttons. Die kunnen op bepaalde plekken in huis worden geplaats. Door contact te maken met de buttons kunnen bepaalde functies worden ingeschakeld, zoals het activeren van Wi-Fi en de telefoon op de sluimerstand zetten.

Apple Pay NFC

iPhone 6 (Plus)

Al deze functies komen voorlopig echter niet beschikbaar in de nieuwste iPhones. Apple stelt de chip vooralsnog alleen beschikbaar voor zijn betaaldienst, Apple Pay. Deze dienst is nu alleen in de Verenigde Staten actief, maar zal in oktober ook naar Nederland komen. Bij Apple Pay kan er met nfc worden betaald door de iPhone tegen een betaalterminal te houden.

Apple heeft geen verklaring gegeven voor het afschermen van de technologie. Het is ook niet duidelijk of de nfc-chip in de toekomst wel beschikbaar wordt gesteld voor developers.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones