Niet elke Lumia-telefoon krijgt update Windows 10

Niet elke Lumia-telefoon krijgt update Windows 10

Verheugend nieuws, een gratis release van Microsoft naar Windows 10. Microsoft wil namelijk uitstralen over een universeel platform te beschikken en daar helpt de huidige fragmentatie niet echt bij. Helaas krijgt niet elke Lumia-telefoon die op Windows Phone 8 of 8.1 draait een update naar het nieuwe besturingssysteem.

Geavanceerde hardware

Het nieuwe besturingssysteem zou het prima moeten doen op elke Windows Phone, maar dat valt tegen. Niet elke telefoon kan de update hebben of alle mogelijkheden ondersteunen. Dat heeft te maken met de hardware van de telefoons. Zo vereisen sommige functies en ervaringen geavanceerde hardware.

Dat ligt aan de hardware van de telefoons. “Bepaalde functies en ervaringen vereisen geavanceerdere hardware. Het is ons doel om de meerderheid van de Lumia-telefoons die op Windows Phone 8 en 8.1 draaien te updaten naar dit nieuwe ecosysteem.

Updaten

Chris Weber, vice-president van de sales-afdeling:  “Het is ons doel om de meerderheid van de Lumia-telefoons die op Windows Phone 8 en 8.1 draaien te updaten naar dit nieuwe ecosysteem.”

Maar om welke Lumia-telefoons het daadwerkelijk gaat, blijft onduidelijk. Ook is het niet duidelijk of elke Lumia met het nieuwe besturingssysteem dezelfde mogelijkheden krijgen of dat bij bepaalde telefoons sommige functies gewoon niet beschikbaar zijn.

QWERTY-telefoons

Ken je ze nog? De telefoons met toetsenborden? Ze lijken nog uit een middeleeuwse tijd te stammen. Microsoft is van plan ze weer terug te halen. Volgens Microsoft zou er vanuit de zakelijke hoek nog wel belangstelling zijn voor de telefoons met uitschuifbare toetsenborden en de fabrikant richt zich dan ook graag op die doelgroep.

High-end Windows Phone

Waar sommigen stiekem nog wel op hoopten tijdens Microsoft’s presentatie, was een high-end Windows Phone-toestel. Deze bleef helaas uit. Door Microsoft topman Terry Myserson is wel bevestigd dat er dit jaar één of meerdere volgen.

Wellicht omdat het nieuwste besturingssysteem Windows 10 nu nog niet klaar is voor consumentengebruik. To be continued!

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit het wonderschone Ede. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding