Nieuwe Facebook-app beschermt je identiteit

Facebook HomeFacebook wil graag dat je eerlijke informatie deelt op het sociale netwerk. Zo is het niet toegestaan om een valse naam te gebruiken. Daar lijkt enige verandering in te komen: volgens enkele bronnen van The New York Times werkt Facebook aan een nieuwe app waarbij je een alternatieve naam kunt aanhouden. Daarmee wil Facebook je stimuleren om meer deel te nemen aan discussies. Deze moet binnenkort te downloaden zijn.

Bronnen

The New York Times houdt haar (twee) bronnen anoniem. Volgens de krant zijn dit mensen die over de app geïnstrueerd zijn en niet toegestaan waren om het buiten de Facebook-muren te bespreken. Facebook zelf geeft aan geen reactie te willen geven op de geruchten en speculaties. Ook de product manager die dit alles zou leiden reageert niet op zijn e-mail.

Misbruik

De app zou binnen een paar weken gelanceerd worden. Dan zullen we zien hoe interactief de app is: hoe zit het bijvoorbeeld met foto’s versturen? En weten je Facebook-vrienden straks zelf nog wel wie je bent?

Verder zouden mensen die spammen of trollen misbruik kunnen maken van de app. De laatste tien jaar hamerde Facebook erop dat mensen hun echte naam gebruiken om misbruik en vervuiling van het netwerk te voorkomen.

‘Moments’

Het wordt nogal druk wat betreft Facebook-apps. Twee weken geleden werd nog bekend gemaakt dat Facebook werkt aan een privé-app, genaamd Moments. Daarbij kun je je statusupdates delen met alleen je familie en vrienden. Op de website van Facebook kan dit al een tijdje, echt nieuw is het dus niet. Deze wordt nu getest door Facebook-medewerkers. Of we ‘m echt in de App Store of Play Store zien verschijnen, is alleen maar afwachten.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones