Nieuwe foto’s iPhone 7 duiken op

Nieuwe foto’s iPhone 7 duiken op

Nu de lancering van Apples nieuwste vlaggenschip dichter en dichterbij komt, draait het geruchtencircuit op volle toeren. Donderdagavond viel ons oog op een aantal nieuwe foto’s waarop de iPhone 7 te zien zou zijn. ‘Nog meer foto’s?’, vraag je je misschien af. De foto’s die we ditmaal laten zien zijn van een aanzienlijk hogere kwaliteit. Geen overbelichte, korrelige plaatjes dus, maar hogeresolutieafbeeldingen waarop alle details goed te zien zijn.

De foto’s zijn afkomstig van een Tsjechische website, waarvan diens reputatie bij ons niet bekend is. In hoeverre de afbeeldingen dus betrouwbaar zijn, is de vraag. Wat we wel kunnen stellen is dat ze overeenkomen met plaatjes die we de afgelopen maanden wel vaker voorbij hebben zien komen.

Design

Op de foto’s zien we twee verschillende iPhones: één compacte met enkele cameralens en één die een stuk groter is en twee primaire camera’s heeft. Wellicht gaat het hier om de iPhone 7 en iPhone 7 Pro. Volgens de laatste berichten had Apple plannen voor een iPhone 7 Plus, maar besloot het bedrijf op het laatste moment om deze toch niet te produceren. Waarom niet? Mogelijk omdat deze zich onvoldoende onderscheidde van zijn tegenhanger.

Terug naar de foto’s. Zo is duidelijk te zien dat de antennestrepen die de iPhone 6S en iPhone 6S Plus hebben zijn weggewerkt aan de onder- en bovenkant van de behuizing. Die rare horizontale strepen op de achterkant behoren mogelijk dus tot het verleden. Een ander punt dat onmiddellijk opvalt is dat de grotere iPhone geen Smart Connector heeft. Apple introduceerde deze draadloze verbindingstechniek met de iPad Pro vorig jaar september. De afgelopen maanden hebben we meer dan eens foto’s voorbij zien komen waarop de Smart Connector alom aanwezig was op de iPhone 7 Plus/Pro.

iPhone 7

Wat verder opvalt is dat het design van het toestel op de foto’s nagenoeg identiek is aan de huidige vlaggenschepen. Zo lijkt de fysieke Home-knop aan de voorkant nog steeds aanwezig te zijn, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn. Voor hetzelfde geld is het een capacitieve knop waar we de laatste tijd meer over horen. Dit is geen fysieke knop die je indrukt, maar een aanraakgevoelige sensor die haptische feedback geeft als je hem ‘indrukt’.

Het gerucht gaat dat Apple volgend jaar –als de iPhone zijn tienjarige jubileum viert– zijn smartphone wel in een geheel nieuw jasje steekt. Zo krijgt hij volgens de geruchten niet alleen een AMOLED-scherm zonder bezels, maar eveneens een glazen behuizing en irisscanner.

Of het nieuwe vlaggenschip inderdaad een dubbele speaker aan de onderkant krijgt en de 3.5mm audio jack inderdaad is verwijderd, is niet te zien op de foto’s.

Kleuren

Ook meldt de Tsjechische techsite dat de iPhone 7 naast de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud ook in het donkerblauw verschijnt. Geruchten hierover hoorden we in juni al voorbijkomen, maar sindsdien is het behoorlijk stil gebleven rondom deze roddel. De laatste paar weken lezen we regelmatig berichten over een zwarte kleuruitvoering. Ook hebben we meer dan eens geluiden gehoord dat Apple een nieuwe tint spacegrijs op de markt gaat brengen.

Als het goed is weten we over enkele weken meer. Anonieme bronnen meldden deze week tegenover Bloomberg dat Apple op woensdag 7 september de iPhone 7 gaat onthullen.

iPhone 7

Specificaties iPhone 7

Volgens het geruchtencircuit krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De schermresolutie van de iPhone 6S bedraagt 1334 bij 750 pixels. De FHD-schermresolutie vinden we momenteel alleen bij de Plus-modellen. Onder de motorkap vinden we naar verluidt een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Verder heeft het vlaggenschip een waterdichte behuizing, is hij slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10. Tot slot zou Apple de aansluiting voor een koptelefoon hebben weggehaald en vervangen door een dubbele speakerset.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones