Nieuwe foto’s iPhone 7 opgedoken

iPhone 7

Op internet zijn nieuwe foto’s verschenen waarop de iPhone 7 te zien is. Dat wil zeggen, een 3D-weergave zoals de smartphone er straks uit zou moeten komen te zien. Het bevestigt het beeld dat nu bestaat over de vormgeving van Apple’s nog te verschijnen vlaggenschip.

GSMarena zegt de foto’s te hebben gekregen van een “achtenswaardige bron” die zich dagelijks bezighoudt met het maken van smartphonehoesjes. Of hij van Apple een dummymodel heeft gekregen of niet waarop hij zijn design baseert, wordt niet duidelijk uit het verhaal. Wat volgens de maker als een paal boven water staat, is dat de fysieke kenmerken als de plaatsing van de camera en volumeknoppen honderd procent accuraat zijn. Wat betreft de kleuren: dat is een artistieke keuze. Het is volgens hem nog niet zeker in welke kleuren Apple de iPhone op de markt gaat brengen. Hetzelfde geldt voor de materiaalkeuze.

Wat valt er op de foto’s te zien?

iPhone 7Echt of niet, de foto’s laten duidelijk zien dat de iPhone 7 op enkele punten afwijkt van diens voorgangers. Zo is er nergens een aansluiting voor een headset te ontdekken. Ook de antennebanden aan de achterkanten zijn niet langer goed zichtbaar aanwezig op het achterpaneel. In plaats daarvan zijn ze in de onder- en bovenkant van het toestel verwerkt.

Wie hoopte dat Apple het probleem met de camera zou aanpakken, komt bedrogen uit. Net als bij de iPhone 6S steekt de camera enigszins uit waardoor hij niet stabiel op een plat oppervlakte gelegd kan worden.  De foto’s weerleggen een hardnekkig gerucht dat de iPhone 7 een dubbele camera krijgt, net als de Honor V8 en Huawei P9.

Aan de onderkant zien we niet één, maar twee grilles. De iPhone 5S was het laatste model dat over twee grilles beschikte: één voor het geluid en één voor de microfoon. Bij de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6S maakte Apple er daar één van.

Specificaties iPhone 7

Over de specificaties van de iPhone 7 is officieel nog niets bekend. Pas in september onthult Apple zijn nieuwste vlaggenschip. Tot die tijd zullen we het met geruchten en hear-say genoegen moeten nemen.

iPhone 7Volgens het geruchtencircuit komt Apple in september met twee verschillende modellen: de reguliere iPhone 7 en de iPhone 7 Plus of iPhone 7 Pro. De reguliere uitvoering krijgt naar verluidt een 4.7 inch Retina HD-scherm, de andere variant mogelijk een 5.5 inch groot scherm. Aan de achterkant zou Apple de iPhone 7 van een Smart Connector voorzien. Dit is een draadloze verbindingstechniek die Apple voor het eerst naar de iPad Pro (12.9) en (9.7) bracht om tabletaccessoires zoals een toetsenbord draadloos en zonder Bluetooth aan te sluiten. In theorie is het ook mogelijk om hiermee het toestel draadloos op te laden. De iPhone 7 zou de eerste smartphone van Apple zijn  die met Smart Connector wordt uitgerust.

Verder zou de iPhone 7 beschikken over 2GB werkgeheugen, 16GB, 64GB of 128GB intern geheugen, A10 chipset met M10 coprocessor en iOS 10. Ook zou hij waterdicht zijn, al is niet bekend of hij enkel spatwaterdicht of volledig waterdicht is.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones