Nieuwe foto’s Motorola Moto Z Play lekken uit

Motorola Moto Z Play

Opnieuw zijn er foto’s uitgelekt waarop de Motorola Moto Z Play te zien is. Ditmaal van een witte variant. Het bevestigt ons vermoeden dat het budgetmodel compatibel is met MotoMods. De achterkant daarentegen is gemaakt van glas. 

Het is al weer ruim anderhalve maand geleden dat Lenovo –eigenaar van de mobiele tak van Motorola– de Motorola Moto Z en Moto Z Force onthulde. Liefhebbers en de media gingen er eigenlijk blind van uit dat de Amerikaanse smartphonemaker nog met een derde model op de proppen zou komen: de Motorola Moto Z Play, het instapmodel van de Moto Z-reeks. Helaas visten we met z’n allen achter het net.

Sinds de lancering hebben we meer dan eens aanwijzingen gezien dat de Motorola Moto Z Play wel degelijk in de maak is. Begin deze maand zagen we diverse foto’s van een zwartgekleurde Moto Z Play die luisterde naar de productcode Moto Vector. Zijn krachtigere broer, de Motorola Moto Z en Moto Z Force, stonden voor hun lancering intern respectievelijk bekend onder de noemer Motorola Vertex en Motorola Vector Thin. Wat toen al onmiddellijk opviel is dat de Moto Z Play nagenoeg exact dezelfde vormgeving heeft als zijn voorgangers, waaronder het platte ontwerp met fysieke knop en de mogelijkheid om MotoMods of modulaire accessoires aan het toestel te bevestigen.

Tot slot hebben we de Moto Z Play ook al via de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA voorbij zien komen. Zodoende zijn ook de specificaties op hoofdlijnen bekend, waarover zo dadelijk meer.

Nieuwe foto’s Motorola Moto Z Play

Vrijdag zijn er opnieuw een aantal foto’s opgedoken waarop naar verluidt het derde en ontbrekende model in de Moto Z-familie is te zien. De afbeelding zijn gepubliceerd door Steve Hemmerstoffer, hoofdredacteur van de Franse techwebsite Nowhereelse.fr.

Ditmaal is de Moto Z Play in het wit gehuldigd in plaat van het zwart. We zien onmiddellijk een verschil ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is duidelijk te zien dat de achterkant een glazen behuizing heeft. Deze feature zien we niet terug bij de Moto Z en Moto Z Force. Afgezien van de afwijkende materiaalsoort aan de achterkant zijn er geen opvallende verschillen te zien.

Specificaties Motorola Moto Z Play

De Motorola Moto Z Play heeft een display met een beelddiagonaal van 5.5 inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels (Full HD). De Moto Z en Moto Z Force hebben een QHD-scherm. Het gerucht gaat dat de Moto Z Play geen LCD, maar OLED-scherm krijgt. Onder de motorkap heeft Lenovo naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 625 octacore-processor geplaatst. Deze CPU is geklokt op een kloksnelheid van 2.0GHz. Ook krijgt de Motorola Moto Z Play iets minder werkgeheugen dan de Moto Z en Moto Z Force: 3GB in plaats van 4GB. Wel krijgt de Moto Z Play standaard 64GB intern geheugen, dat eventueel met microSD-kaart is uit te breiden.

De Motorola Moto Z Play heeft verder een 16 en 5 megapixelcamera. Met de primaire camera kun je ook 4K-video’s opnemen. Hoe het zit met slow-motion video’s is niet bekend. De batterijcapaciteit bedraagt 3.300 mAh. Of deze net als zijn grotere broers een vingerafdrukscanner krijgt is niet bekend. Tot slot is het toestel 7 millimeter dik, weegt 165 gram en draait hij op Android 6.0.1 (Marshmallow). De behuizing is gemaakt met aluminium, maar het achterpaneel heeft zoals gezegd een glazen afwerking.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs van de Motorola Moto Z Play hebben we tot op heden niets gehoord. Het toestel wordt in september in de Benelux verwacht, maar dat is nog altijd niet officieel bevestigd.

Motorola Moto Z Play

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones