Nieuwe generatie Gorilla Glass en schermfabriek voor één...

iPhone 6 stukWeer genoeg nieuws uit de schermenwereld. Het razendsterke Corning Gorilla Glass wordt verbeterd: deze wordt valbestendiger gemaakt. Dit soort glas wordt onder andere gebruikt in de LG G3, iPhone 6, Samsung Galaxy S5 en HTC One (M8).

Verder wordt bekend dat de Taiwanese schermfabrikant Innolux een fabriek gaat opzetten waarin schermen voor één klant wordt gemaakt. We kijken niet zo gek op als dit Apple betreft, aangezien deze vaker faciliteiten neerzet waar enkel Apple-producten worden afgenomen zodat orders van bedrijven geen tekorten veroorzaken.

Minstens twee keer zo sterk

De Gorilla Glass beeldschermen van Corning waren tot nu toe wel krasbestendig, maar niet echt valbestendig. Daar zit ongetwijfeld een verschil tussen. Elk jaar komt er een nieuwe versie van het beeldscherm uit en nu spreken we over de vierde generatie die op komst is. Bij de derde generatie werd de krasbestendigheid verbeterd, de Native damage resistance.

De nieuwe generatie van het Gorilla Glass is op z’n minst twee keer zo sterk als het sterkste glas van de concurrent, beweert Corning. Tachtig procent van de schermen die op een hoogte van 1 meter losgelaten worden, overleeft de val. Dat is een mooie score: regulier glas zonder versterkingsmechanismen zou de val in de meeste gevallen niet overleven.

In onderstaand filmpje legt Corning het nieuwe valbestendige Gorilla Glass uit:

‘Apple wordt enige afnemer schermenfabriek’

Terug naar Apple. Of tenminste: de Taiwanese schermfabrikant Innolux. Deze gaat dus een fabriek opzetten met schermen die uitsluitend door één klant afgenomen worden. Dat is bevestigd door Foxconn, die een aandeel heeft in het bedrijf. En die klant, dat zou weleens Apple kunnen zijn.

Financieel Persbureau Bloomberg schrijft dat Apple vaker faciliteiten bouwt waar Apple de enige afnemer is. Dat zou de fabrikant doen zodat orders voor andere bedrijven geen tekorten veroorzaken. Op dit moment heeft Apple meerdere leveranciers voor haar schermen.

De fabriek wordt uit de grond gestampt op een Science Park in de Taiwanese stad Kaohsiung en zal daar voor 2300 banen zorgen. Voor welk Apple-apparaat schermen zullen worden gemaakt, is niet bekend. De geruchten spreken over de iPhone, aangezien deze het best verkoopt.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones