Nieuwe mid-range BlackBerry’s voor feb 2017 gelanceerd

BlackBerry

BlackBerry CEO John Chen vertelt Bloomberg over de plannen van zijn BlackBerry tijdens een interview. Hij maakt duidelijk dat de nieuwe smartphones dit fiscaal jaar op de markt zullen komen. Daarmee geeft hij zijn bedrijf tot volgend jaar februari de tijd voor de twee modellen. We wisten uit een eerder interview uit april al dat BlackBerry zijn focus heeft overgeschakeld van high-end toestellen naar de mid-range smartphonemarkt. Het nieuwste vlaggenschip de BlackBerry Priv was te hoog geprijsd voor veel zakelijke klanten. Van het android-apparaat zijn er 600.000 verkocht in de eerste drie maanden tot eind maart. Verkopen die ruim 30% lager uitvallen dan analisten hadden verwacht.

Middensegment Blackberry toestellen

In een interview met The National begin april van dit jaar, vertelt Chen dat zijn bedrijf twee toestellen lanceert dit jaar. Smartphones die zich in het middensegment gaan bevinden aangezien veel zakelijke klanten de Priv te hoog geprijsd vonden. BlackBerry luistert naar zijn zakelijke klanten, die hebben aangegeven wel interesse te hebben in een apparaat voor 400 dollar maar niet voor een toestel van 700 dollar. In april weigerde de CEO in te gaan op eventuele lanceer data. Nu geeft Chen aan dat de twee toestellen zeker dit fiscaal jaar verschijnen. Waarmee hij de lancering van de eerste aan het eind van dit jaar verwacht en de tweede in februari 2017. De toestellen staan al bekend onder de naam Hamburg en Rome. Het is niet duidelijk of het hier om de code naam of daadwerkelijk toestelnaam gaat.

Succesvol in de zakelijke markt

De BlackBerry staat bekend als een zakelijke telefoon en de klanten van de fabrikant werken vooral in de Overheidssector, het Bankwezen of de Medische sector. Voor die zakelijke klanten is vooral de beveiliging van de toestellen van belang. Juist op dit vlak zal het bedrijf zich blijven richten aldus Chen: “We zijn de enige mensen die echt Android veilig te stellen.” De BlackBerry blijft de meest veilige telefoon.

Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen van de BlackBerry Rome en Hamburg.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones