14 oktober 2014 door in Google en Motorola.

Nexus 6Via zijn twitteraccount @evleaks heeft Evan Blass de eerste officiële persafbeelding gelekt van de Nexus 6. Het is vrijwel zeker dat deze morgen officieel wordt gepresenteerd door Google, hoewel dat nog niet officieel is aangekondigd. Op de foto lijkt het scherm te zijn gemaakt van metaal. Ook zien we het nog niet officieel gelanceerde Android L in actie. 

Specificaties

De specificaties van het toestel zijn al een tijdje bekend. Zo krijgt het toestel een 5,9 inch-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. De achtercamera heeft 13 megapixels, de frontcamera krijgt er 2. De Snapdragon 805-processor klokt 2,7 GHz. Dat alles wordt gevoed door een 3200 mAh-batterij.

Ook zien we meer Google-apps op het homescreen dan we gewend zijn. Een tijdje terug schreven we dat Google prominenter aanwezig wil zijn in Android-toestellen, het lijkt erop dat Nexus 6 het eerste voorbeeld is.

Onder embargo

Sommige Amerikaanse media hebben het toestel al in handen. Er zijn namelijk een paar Amerikaanse journalisten die twitteren dat ze toestellen onder embargo aan het testen zijn. Google heeft nog steeds geen persconferentie belegd.

Promotie

Ook zijn er vandaag animatiefilmpjes opgedoken waarin al met de Nexus 6 wordt gepronkt. De telefoon zal samen met het nieuwste Android-besturingssysteem, een flinke campagne krijgen. Dat kennen we alleen nog maar als Android L.

In de tweet van Evan Blass is de render van het veelbesproken toestel zichtbaar:

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones