Nieuwe reclame toont portretmodus iPhone 7 Plus

Nieuwe reclame toont portretmodus iPhone 7 Plus

De Apple iPhone 7 Plus laat wederom van zich horen, of liever gezegd: zien. In een nieuwe tv-reclame wordt de portretmodus van het toestel namelijk wederom uitgelicht. Dankzij de twee camera’s aan de achterzijde van de telefoon, is het toestel in staat de meest scherpe foto’s te maken die je ooit gezien hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden en de goed geproduceerde reclame? Lees en kijk dan vooral verder.

Uniek in zijn soort

De Apple iPhone 7 Plus is nog steeds een van de weinige vlaggenschepen die de beschikking heeft over twee camera’s aan de achterzijde. Deze boodschap herhaalt Apple natuurlijk maar al te graag. Het bedrijf lijkt immers aan een waar media offensief te zijn begonnen. Nadat het bedrijf eerder deze maand al een reclame uitbracht waarin het de portretmodus van het toestel belichtte, duikt nu alweer een nieuwe spot op. Ook in deze video hamert de fabrikant op het feit dat iedereen goede foto’s kan maken met behulp van dual-camera opstelling.

Apple laat zien van alle markten thuis te zijn. Waar de eerste video zich nog afspeelde in een Aziatische stad, is ditmaal een retro Amerikaanse barbershop de plaats van bestemming. De video toont hoe mensen met redelijke suffe kapsels worden geknipt tot ware fotomodellen. En een goed kapsel verdient natuurlijk een goede foto, weet ook jij. Gelukkig kun je door middel van de portretmodus van de iPhone 7 Plus zeer gemakkelijk professionele foto’s maken. De camera stelt alles al voor jou in waardoor jij enkel nog de foto hoeft te maken. Zo simpel kan het zijn. Geen gedoe met contrastwaarden, resolutie, verhoudingen en dergelijke. Gewoon foto’s maken is het credo. De portretmodus zorgt er als het ware voor dat alles op de achtergrond enigszins onduidelijk wordt, terwijl het onderwerp (de klanten in de kapperszaak) juist scherper worden.

Hoe werkt dit?

Deze techniek is mogelijk dankzij de twee camera’s aan de achterzijde van het toestel. Heel simpel gezegd worden er namelijk telkens wanneer je een foto maakt, in feite twee afbeeldingen gemaakt. Een afbeelding van het onderwerp, en een van de omgeving. Deze foto’s worden hierna samengevoegd waarbij de iPhone uit zichzelf al de bijbehorende instellingen configureert. Hierdoor krijg je altijd een sublieme focus op het object van de foto en niet op onnodige randzaken.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones